Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:35 | July 22, 2019

Sortera tankarna

2019.07.04

Vet vi vad som suger? Ni är så många som lämnar fina kommentarer och massa kärlek men den senaste tiden tycks jag bara kunna läsa de kommentarer som gör ont i magen. Jag vill inte skriva ett inlägg om att taskiga kommentarer gör ont i hjärtat att läsa för det förstår ni alla redan och det är väll lite priset man får ta när man lämnar poster öppet för alla att kommentera, tyvärr. Men ni ska veta att ibland är min hjärna värre än de taskigaste kommentarer som berättar för mig om allt som är fel med mig. Jag går liksom sönder lite varje gång någon annan bekräftar vad jag redan tänkt om mig själv. 

Jag har funderat på det här med sociala medier de senaste dagarna, varför jag fortsätter hålla på. Jag känner mig oerhört dränerad på energi och lite som en slagsäck för alla troll som inte har något bättre för sig. Ibland får jag en varm kram ifrån någon av er som följer mig, som säger så snälla saker att det knappt går att ta in. Ibland får jag höra om gamla bekanta som fortsätter skitsnacket om mig. Ibland är jag så stolt över mig själv och oftare ifrågasätter jag precis allting jag håller på med. Det finns bara högt och lågt i det här, helt utan en plats av lagom.

Jag startade min blogg efter att jag slutade gymnasiet och bodde hemma hos mina föräldrar i Göteborg. Jag skrev om hur jag kände mig så otroligt vilse i vem jag var, ville bli och vart jag var påväg. Sedan så hände livet och nu sitter jag här med en egen lägenhet i storstaden, fantastisk pojkvän, är min egen chef med världens bästa kollegor och funderar över precis samma frågor. Vart är jag påväg och varför ska jag dit? Varför känns alla platser så långt bort så mycket lyckligare än den jag är i precis just nu? Vad är det jag jagar? Jag vill inte vara den som skyndar genom livet – det är ju det enda jag kommer att få leva.

 

Jag hittade denna anteckningen jag skrev ner för några veckor sedan. När jag var kvar i Stockholm och hade ångest över precis varenda liten tanke som slog mig. Jag märker nu vilket behov jag var utav distans till saker, människor och känslor, för att liksom förstå vad jag saknar och uppskattar när det inte längre är rakt framför mig. Jag jämförde mig med det jag inte hade och det jag ännu inte presterat istället för att klappa mig själv på axeln över det jag har att vara stolt över. Sommaren för mig kan lätt bli en tid då jag gräver ner mig i tankar som bara gör mig ont istället för att må så bra som “alla andra” ser ut att göra när jag scrollar igenom flödet på instagram. Jag kom bort från dom tankarna tillslut och kan ärligt säga att denna sommaren tar hand om mig. Jag skrattar högt, sover länge, badar mycket och pussas likaså. Mina sociala medier har fått vila och jag kom bort från Stockholm. Vi behöver natur mycket mer än vad vi tror för vårt psykiska välmående tror jag. Natur och hundgos <3

 


4 kommentarer4 kommentarer om “Sortera tankarna”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • ta ingen skit! du är grym och mycket har grundas i de som säger de. dem mår dåligt och tar ut det via andra som gör det mesta grymt i livet. Varit med om samma fast jag ej direkt är en förebild/”kändis” som du. ingen har rätten att dra ner dig, ha det i åtanke och se dem som små människor. det va min räddning. Va bara med de människor som får dig att växa och må bra, de andra bryter man med (hårt men såååå sant). Försök säga till dig själv att du är bäst. svårt ibland men stärker ens inre så<3//Ebba som backar dig!

  Reply
 • Jag var en av dom som försvarade Bianca när hon var nere & kärleksbruten av sin tråkiga pojkvän. Ångrade mig när jag läste hur illa du tagit åt dig och glömde helt enkelt att du var&är så ung. NI är ju faktiskt…knappt myndiga :-/

  Men du verkar alltid så klok & stabil samt hälsosam, för din ålder Alice (!) och ditt förhållande verkar så mycket mer hälsosamt än stackars Biancas, så de var väl därför jag ville att ni vänner skulle stötta henne, istället för att roasta henne i podden.

  SKÖT NU OM DIG BEAUTY – och låt dig inte dras ned i billiga “Paradise Hotel” bimbos sexsnack å liknande (såsom Bianca alltid har en tendens att göra). Du har mer KLASS än så nämligen! Kom alltid ihåg det!!

  Reply
 • Har följt din blogg sen du var på Asienresan och gick även på samma gymnasie som du, vi gick ut samma år (Hello Sjöllan) (jag vet inte om de är gamla bekanta från those days men vet hur folk kan vara) och jag måste bara säga att det är så coolt att se hur mycket både du och din blogg har växt och utvecklats till det det har. Älskar eran podd och dina kanaler och att du ändå vågar vara så pass öppen om saker du klurar på. Det är en stor del av varför jag följer dig, så även om de där kommentarerna känns riktigt pissiga och prickar hårt så ska du veta att du inspirerar och hjälper så många genom att öppna dig då och då <3
  Spara dina favoritkommentarer och ta fram när du får jobbiga, även fast det inte direkt hjälper kanske det känns lite härligt iaf!

  Jag vet inte hur bloggar funkar rent tekniskt, men skulle det kanske vara möjligt att överlåta godkännande av kommentarer till någon annan? Så att du slipper se de som bara är ren shit?

  Keep doing your thing, you go glen coco!!

  Reply
 • STOR kram till dig ! du är bäst !

  Reply