Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:35 | March 16, 2019

Klimax

Godmorgon fina ni.

Klockan är 7 på morgonen och jag sitter med en kopp kaffe i handen, med datorn i knät i loungesoffan här på campet. Min favortitstund på dagen är den här tiden, innan alla vaknat och jag kan lyssna på fågelkvitter och se på medan Santa Teresa värms upp av solen som stiger upp. Om en timme ska jag plocka fram brädan och bege mig ut för att surfa igen och det gör mig pirrig i magen, även om jag är mör i varenda muskel i min kropp. Två veckors surfing tar ut sin rätt på kroppen men jag kan ändå inte hitta ursäkter till att inte paddla ut igen för att fånga den där vågen. Det är som ett beroende jag aldrig trodde att jag skulle drabbas av. Aldrig i mitt liv trodde jag att surfing skulle få mig att känna såhär, besatt.

När jag är här så är jag lugn. Min kropp är bara en kropp som är stark och häftig som lär sig ta stora läskiga vågor. Skavanker och komplex är det sista jag tänker på och jag lägger mig på kvällarna med en helt ny dimension av trötthet i kroppen och jag somnar lycklig. Jag jämför inte min kropp med andra kroppar när jag är här. Mat ser jag som bränsle för min hjärna och trötta muskler. Jag glömmer allt som hemma stressade upp mig och fick mig att känna mig otillräcklig. Här skrattar jag högt och genuint. Jag pussas så ofta jag kan och njuter av att vara på en plats där solnedgången färgar allt inom räckhåll i röda toner. Solnedgångarna på det här stället är olikt något annat jag tidigare sätt, förtrollande vacker.

Att få vara här med Philip är så speciellt. Som att jag klimaxar i livet och jag ser hur perfekt allting kan få vara för en stund. Han är den bästa människan som finns på denna jord. På riktigt.


20 kommentarer20 kommentarer om “Klimax”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • du är så fantastisk! NJUT! Du förtjänar det!

  Reply
 • Underbart …. det är just så livet ska vara <3

  Reply
 • Blir rörd av sånt här, låter magiskt alltihop <3

  Reply
 • Så fint skrivet av dig <3 blev så glad av att läsa detta inlägg!

  Reply
 • Det ser gudomligt ut! Har alltid velat prova på att surfa och jag hoppas jag kan få göra det i madeira 😍

  Reply
 • Fint skrivet! Du verkar klok och är vacker som du är!

  Reply
 • Vilken härlig upplevelse du och Philip delar =)

  Reply
 • Åhh vad underbart! <3

  Reply
 • Väldigt fint skrivet<3

  Reply
 • Åhh ni verkar ha det såå bäst!

  Reply
 • Låter så underbart, jag måste också åka iväg såhär nån gång!!🤩

  Reply
 • Åh vad fint du skriver !!! Och stressa inte över uppdateringen här på bloggen. Vi alla fattar. Men jag har en fråga, jag har nu blivit väldigt inspirerad till att prova på surfing men har tre gånger slitit korsbandet i mitt ena knä och återhämtar mig just nu från operation. Jag har för mig att du också har korsbandsskador och det verkar ju funka ändå, jag undrar hur du upplever att knäna funkar på brädan? Är det några problem liksom eller är det lugnt? Njut av semestern, kram <3

  Reply
 • Har du vloggar under resan? <3

  Reply
 • Det ser helt magiskt ut!! Så så sååå sugen på att göra en likadan resa!

  Reply
 • De bildene bare ! Du er helt rå! Sitter selv å ser etter tur å bestille- trenger varme, strand og surf asap !
  Hørte på podden til Klara og Fanny, og jeg bare smelter når jeg hører hvordan du prater om Philip! Kos dere så mye videre <3

  Reply
 • Hej! En önskefråga till podden: Skulle ni kunna ta upp någonting om hur ni ser på det här med att flyga samt aningslösa influencer-kontot på instagram. Har du/ni någon klimatångest? Hur ser den ut i så fall? Tycker ni att influencers har ett ansvar gällande flygresor och miljötänk? Hur ser ni på konsumtion och resande, som i princip jobbar med det? 😊 Och tips på vad man kan göra för att förbättra framtiden och miljön vore också intressant, både som influencer och för oss “vanliga dödliga” 😊 Vet inte om du/ni förekommit på AI-kontot men det vore intressant om ni pratade om det ämnet i alla fall.

  Reply
 • gud vad vacker skrivit!! som musik för mina öron, poesi för ögonen !

  Reply
 • Så fint skrivet!❤️

  Reply
 • Hej! Tycker det är helt fantastiskt att få följa dig på dina surfresor och få en inblick i (för mig) en helt ny värld. Jag och en kompis har blivit så inspirerade att vi funderar att dra iväg och testa på surfing i slutet av maj. Jag förstår att du har någon form av sammarbete med Lapoint eftersom det är dem du åker med hela tiden, men du har inte något sammarbete där du kan få en rabattkod eller liknande som du kan dela med dig av till oss läsare?
  Tack för en massa inspiration!!!

  Reply
 • detta inlägg fick mig älska livet lite mer, bli lite mer kär i min pojkvän och att le lite större. tack din underbara positiva härliga jävel ❤️ du är NYTTIG

  Reply