Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:21 | February 5, 2019

Vilka kameror använder jag & var redigerar jag?

Ni är galet många som frågar vad jag använder för kamera vid vilka olika tillfällen samt vad jag använder för redigeringsprogram! Så jag tänkte äntligen ta tummen ur och gå igenom vad jag använder och varför 🙂

Fuji xpro2 med ett 23mm f1.4 objektiv

Jag älskar att fota trots att jag är alldeles för dålig på att faktiskt använda min lilla bebis. För att inte endast tala om hur otroligt snygg designen på kameran är så tar den sinnessjukt grymma bilder samt att den är smidig att ta med sig om man jämför med andra systemkameror med motsvarande kvalité. Kan inte rekommendera den nog!!! Jag har ett fast objektiv på 23mm som enligt mig är det perfekta allround objektivet till denna kameran. Jag vill ha ett fast objektiv (alltså inte med zoom) för att behålla en lätt och smidigt vikt på kameran. Denna använder jag främst till Bloggen!

Redigering:

Lightroom (skapar mina egna presets samt köpt en del från VSCOs presets)

Iphone 7plus

Som ni kanske vet så använder jag nästan enbart min mobil när jag fotar till instagram. Jag gör det för att jag älskar den autentiska känslan av att det är “live” samt bildkvalitén är förvånansvärt bra, trots att jag inte har den senaste versionen av telefon haha. Ibland är inte den senaste tekniken det viktigaste utan det ligger i kreativiteten hos fotografen 😉

Redigering:

Facetune, Vsco, afterlight är mina mest använda appar när det kommer redigering av mobilbilder.

Sony cyber shot rx100 v

Denna kameran köpte jag när jag ville steppa upp mitt vlogg-game. Jag tittade länge på en kamera från canon som jag vet att många andra youtubers kör på men efter mycket research så blev det denna! Jag upplever att den har otroligt mycket bättre och snabbare autofokus vilket är svinviktigt när man filmar on-the-go. Jag kunde inte varit mer nöjd!

Redigering:

Catherine Quassdorf som jag jobbar tillsammans med redigerar alla videos i Premiere pro.


4 kommentarer4 kommentarer om “Vilka kameror använder jag & var redigerar jag?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bruker også Fujiflm Xpro-2, helt fantastisk kamera – vurderer å kjøpe meg X-T2 etterhvert og, da det er bedre for filming 😊

  Reply
 • Tack för tipsen 😍

  Reply
 • Hej, vore kul om du kunde visa hur lightroom fungerar. Hur man gör egna presets osv:) kram finis

  Reply
 • Dieses postpartale Gürtelprodukt ist großartig !!! Ich empfehle es sehr. Es ist super bequem und hat einen größeren Unterschied gemacht, als das Bild dem Gürtel nach der Geburt gerecht wird. Ich bin 16 Tage pro Person und unter meinem Gewicht vor der Schwangerschaft und mein Magen ist so viel kleiner. Ich wünschte, ich hätte seine meine erste Schwangerschaft benutzt!

  Reply