Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:25 | January 7, 2019

Alice kök – Sallad med avokado & citrusfrästa räkor

Ni är så gaaalet många som skrivit till mig och bett om recept på maten jag lagt ut på instastory. Som ni vet så har jag från ingenstans plockat upp ett slags intresse för matlagning och igår slog jag till på en sallad med citrusfrästa räkor toppat med sesamfrön. Jag tror det är det nya köket som gör mig taggad på att faktiskt laga mat haha. Jag beställde tidigare förra veckan hem massa mat utifrån recept hos mat.se (obs inte ett samarbete, men ett grymt tips) och ett av recepten var en en dessa nedan. Det blev så himla gott!!!!

Receptet är för 2 pers.

  1. Skala och hacka vitlök, schalottenlök. Finhacka persilja.
  2. Pressa 1 apelsin och 1 citron.
  3. Skär apelsin i skivor och sedan mindre “tårtbitar”.
  4. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Lägg i chiliflakes, lök, vitlök och låt fräsa lite. Tillsätt apelsinbitar, räkorna och låt dessa fräsa några minuter. Tillsätt persilja, apelsin- och citronjuice. Salta och peppra ordentligt.
  5. Dela, kärna ur och skiva avokado. Lägg upp sallatsblad på ett fat. Lägg på avokado, toppa med räkfräset och sesamfrö.
  6. Servera med bröd. Vi stekte bröd i stekpannan tillsammans med vitlök och salt!

Voilá! Njut!!


21 kommentarer21 kommentarer om “Alice kök – Sallad med avokado & citrusfrästa räkor”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här