Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:08 | January 4, 2019

Mina två grymma recept

Denna vecka såhär tillbaka efter jul och nyår hade vi massa matvaror kvar i kylen som behövdes användas på något sätt innan de skulle behöva slängas. Så jag tog tag i att använda dem och var lite kreativ i köket (för att vara mig) för en gångs skull. Var i total chock sen när jag smakade av pastan för att SÅ GOD var den! Vi hade en enstaka torskfilé över i frysen och lite pasta kvar… måtten på ingredienserna nedan är inte alls exakta så gå lite på känn och smaka av!
När jag la ut bild på pastan och mina palstenackchips som jag tillagat dagen innan, på instastory så var det så otroligt många som skrev att ni ville ha recept! Som sagt så är jag ingen köksmästare på något sätt men tycker ändå dessa kan vara värda att dela med sig av! Tagga gärna mig om ni testar att göra något av dessa 🙂

Pasta med torsk:

Pasta (ca 200g)
Olivolja (stekpannan skall täckas)
Vitlök (ca 1 klyfta)
Vitt vin (ca 2dl)
Chili (ca 1 tredjedels)
Torsk (1 filé)
Flingsalt
Svartpeppar
Creme fraiche (ca 2dl)

Finhacka chilin, vitlök och stek i 1 minut i en stekpanna med olivolja. Rör om så det inte hinner få färg. Börja koka pastan. Tillsätt vitt vin i stekpannan tillsammans med chilin och vitlöken, och låt det koka upp. Tillsätt torsken du skurit i tärningar och låt den suga åt sig av innehållet i stekpannan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche i stekpannan och blanda sedan ihop allting med pastan. Salta och peppra efter vad du gillar!

Palsternacka pommes:

Palternacka
Olivolja
Flingsalt

Sätt på ugnen på 225 grader. Skär palsternackan i stavar i önskad tjocklek (jag gillar krisp på ska jag gör dem smala). Lägg palsternackan på en plåt och ringla olivolja över och toppa med flingsalt. In i ugnen i ca 20 minuter tills de fått färg. Kör sista 5-10 minuterna med grillinställningen på ugnen för extra krispet. Försiktig så det inte bränns vid! Låt svalna på plåten och toppa med lite extra flingsalt!


15 kommentarer15 kommentarer om “Mina två grymma recept”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här