Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:55 | October 31, 2018

Svar på läsarkommentar – Min blogg har blivit kommersialiserad

“Något jag kan sakna med din blogg är texter och funderingar m.m. som du skrev när du bodde i Göteborg. Det var då jag hittade din blogg och uppskattade så mycket att bloggen var så “ren” och kändes väldigt äkta i jämförelse med många av de stora bloggarnas. Jag uppskattar fortfarande din blogg väldigt mycket men går inte in här lika ofta för att jag ibland får känslan av att din blogg (och dina kanaler i allmänhet) blivit mer kommersialiserade, om du förstår hur jag menar.

Jag förstår att när man blir större och blogg/sociala medier är ett heltidsjobb och största inkomstkälla så behöver man reklamlänkar, rabattkoder m.m. och att du inte tipsar om saker eller gör samarbeten med märken som du inte kan stå 100% bakom (vad jag tror och hoppas iallafall). Men snälla tappa inte bort dig bland allt detta. Jag saknar den mer filosofiska sidan av dig och hoppas att du efter din resa kanske fått inspiration till det?

Idag känns det som att många influcencers lever på att deras läsare ska konsumera (ok det är väl en stor grej i vårt samhälle) men att så mycket fokus hamnar på det. Tips om den tröjan HÄR, länk till den skon HÄR fastän man redan har 4329 par tröjor och skor. När man sedan läser typ 15 bloggar och alla tipsar om samma saker så blir det väldigt mycket tröjor och skor…

Jag hoppas du förstår vad jag vill få fram och det är ingen kritik utan mer en önskan från min sida. Jag förstår att det kan vara klurigt att hitta en balans mellan dessa två sidor, att många har krav och det är svårt att göra alla nöjda. Önskar bara mer av Alice, som det var förut.”

Jag tänkte att jag skulle försöka svara på den här i ett separat inlägg för att jag tycker att kommentaren är så spot on.

Okej, backstory för er som inte läste min blogg back in the days när jag bodde kvar i GBG:

Jag började blogga när jag efter studenten reste runt i Asien i tre månader. Jag hade tagit studenten, saknade jobb och kände att jag behövde utlopp för min kreativitet och ur det föddes denna lilla blogg. Efter att jag bloggat i några månader så insåg jag hur mycket mer det gav mig än vad jag någonsin hade kunnat förvänta mig. Jag fick utlopp för så mycket mer än min kreativa sida och jag fick mig som en liten andra familj av bloggläsare. Jag kom hem från min resa och försökte klura ut vad jag ville hålla på med. Tog ett extrajobb på en salladsbar följt av jobb på klädbutik och försökte uppdatera bloggen så gott jag kunde på lunchrasterna.

Snabbspolar jag fram till nu, när jag sitter i min egna lägenhet i Stockholm och tänker på hur jag faktiskt hamnade här så blir jag faktiskt berörd av denna kommentaren. Den påminner mig om tiden som var då och skillnaden i mitt liv som blivit.

Den absolut största skillnaden är att bloggandet blivit en hel business. Jag har fått sådan grym respekt för hela branschen efter att ha fått se svart på vitt hur mycket jobb som faktiskt krävs och ligger bakom. Varje dag svarar jag på en drös mail, går på möten, driver ett eget bolag, är del av en podd, youtube, blogg, instagram och allt detta gör jag helt själv. Jag har en massa människor som har förväntningar på mig och som förlitar sig på att allting görs i rätt och i tid. Samtidigt som jag vill ha tid till att umgås med pojkvän, vänner, träna osv.

Detta gör att tiden inte räcker till när jag ska sätta mig ner och sortera mina tankar. Ni vet när man är så trött att ens formulera ett sms är ansträngande. Jag hoppas och tror att min resa till costa rica ger tid till återhämtning och att jag hittar tillbaka till den delen av min kreativa sida. Jag älskar att skriva och det är nog många som inte vet det.

Sist men inte minst så måste jag säga att ibland är det inte värt att dela med sig av texter här. Att öppna upp till elaka kommentarer är ingenting jag alltid känner mig stark nog för att göra och ju fler som läser min blogg ju större är risken, tyvärr. Ni är fler fantastiska bloggläsare än vad det finns elaka, men de kritiska kommentarerna sätter sig hårdast. Så om det är något inlägg ni uppskattar extra mycket, kommentera!! Även om du vanligtvis inte brukar kommentera blogginlägg så är det superviktigt att du gör det när du uppskattar någonting, för då vet jag att det är värt att posta!


18 kommentarer18 kommentarer om “Svar på läsarkommentar – Min blogg har blivit kommersialiserad”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Snälla snälla, kom just förbi dina bilder från Marbella och dom är MAGISKA. Läste sedan att du hade nytt objektiv och undrar så mycket vad det är du fotar med och vad var det för objektiv du använde där och då?? Ursäkta i förväg om du skrivit om detta tidigare kunde bara inte hitta det. Stor kram <3.

  Reply
 • ÅÅÅh så fina texter!! <3

  Reply
 • Jättebra skrivet fina du!! <33

  Reply
 • Hej! Ville bara säga att jag tycker du är så himla begåvad i ditt skrivande, det är alltid lika tillfredställande att läsa dina texter och inlägg. Jag hade inte blivit förvånad om du en dag kom ut med din egna bok! Mvh

  Reply
 • Vill bara säga att din blogg krånglar när en ska gå in via mobilen. Och när jag trycker på en kategori från datorn kommer inget upp.. Och bilder laddar inte alltid :/

  Reply
 • Tycker kommentaren var en väldigt bra konstruktiv kommentar men det känns som att du alltid behöver försvara dig.. Tänker att det är bra att kommentera både om man uppskattar något men också om det är något man saknar osv.

  Reply
 • Blir så himla ledsen när du i podden sitter och håller med biancas utlägg om att individer själv ska ansvara för vad de tar in på instagram, ni kan väl inte mena allvar när ni menar att unga flickor eller människor överlag borde kunna ta ansvar för hur de påverkas? Det finns forskning på att det är omöjligt att inte påverkas av alla dessa intryck. Ser du bara bilder på en viss typ av kroppar kommer din hjärna oundvikligen använda det som inre modell, på gott och ont. Sen påstår jag inte heller att influencers ska ta ansvar för allas hälsa men det betyder inte att man behöver förneka det och försöka lyfta skulden från sig själv. Och att bianca faktiskt på allvar påstår att hon inte påverkas när hon helt klart utifrån observerat är en av de största “offren” för alla samhällsideal? Jag hoppas och väljer att tro att du har mer analys och insikt än vad du väljer att visa och att du i framtida diskussioner vågar stå upp för det.

  Reply
 • Älskar att läsa din fina blogg!! Alltid!!❤️❤️❤️

  Reply
 • Fina Alice<3 första bloggaren jag började följa och totalälskar, keep up the good work girl!! Du inspirerade även mig att börja blogga, you rock<3

  Reply
 • Vacker 💕 https://nouw.com/pillaan

  🌸 älskar du och färga håret men håret tar stryck utav färg? Då tycker jag att du ska kolla in min blogg denna hår toning gör ditt hår mjukt och det sliter inte alls på håret 💕

  Reply
 • Du har så fint flyt i dina texter! Det är så enkelt att läsa och ta in det du skriver. Inte många i ”bloggvärlden” som lyckas med det och man märker verkligen att du väger varje ord och inte bara krafsar ner det första du tänker! Med andra ord syns det du älskar att skriva och det gör även att jag älskar att läsa det du skriver! Stor kram fina du

  Reply
 • Så kul att få läsa dina gamla texter!💓

  Reply
 • Alltså WOW vad fina texter!! började gråta för blev så rörd haha, du är verkligen riktigt duktig på att skriva!

  Reply
 • Jag brukar ALDRIG kommentera på bloggar. Vilket är så dumt egentligen för jag älskar att läsa bloggar, så jag borde ju visa min uppskattning. Men jag tänkte iallafall kommentera nu eftersom du ändå uppmanade till det. Det kanske var det som behövdes – en uppmaning.
  Jag gillar verkligen din stil, dina bilder och din blogg. Men jag har aldrig riktigt reflekterat över hur du skriver förens nu när jag gick in och läste dina gamla texter, och verkligen läste dem. Du skriver JÄTTEBRA. Fänglsande och fint. Jag kände igen mig jättemycket i “gymnasietiden”, jag hade lite samma upplevelse. Jag förstår att elaka kommentarer suger men jag tror att dina texter berör fler än de upprör. Kram<3

  Reply
 • Läste igenom “gymnasietiden” och wow va bra du skriver

  Reply
 • Jag började följa din blogg när du fortfarande bodde i Gbg, så jag kan verkligen hålla med om kommentaren i inlägget! Det fanns ett annat djup i dig och inläggen då, de var väldigt inspirerande dessutom! Tycker dock fortfarande att du är inspirerande och verkar vara en jordnära tjej, keep up the good work 😊

  Reply
 • Läste igenom dina gamla texter som du länkat där uppe och WOW!!! Du skriver verkligen SÅ BRA!!!

  Reply
 • Okej, Alice…
  Jag har ALDRIG någonsin kommenterat din blogg, men jag älskar den. Och din YouTube. Och Instagram. Och podd. Jag tycker att du är förmodligen DEN mest genuina i hela sociala medier-världen just nu. För att ja, detta kanske är din business, men man ser respekten du har. Inte bara för businessen, men även för oss. För dig själv och din egen resa. Och det tycker jag är viktigare än något annat.
  Jag har precis fått mitt första samarbete med ett märke, jag har fått en egen rabattkod jag kan dela med mig av till andra. Så jag börjar också förstå lite av hur vissa grejer funkar, även om jag inte är i närheten ”så stor” som du.

  Jag vet inte vart jag vill komma med denna kommentaren förutom att jag förstår att detta är ditt jobb, din inkomst. Men detta är även din blogg, och du får dela med dig av precis vad du vill och oavsett så kommer jag stå bakom det!

  Reply