Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:06 | October 7, 2018

Inredningstankar: Ljus soffa?

Bildkälla: Pinterest

Om jag har bestämt mig vad gäller soffa än? Nej absolut inte. Om jag har velat fram och tillbaka i flera veckor nu? Stämmer!

Alltså jag blir knäpp på mig själv haha. Jag går runt och frågar folk jag träffar på stan vad de tycker jag ska ha för soffa i lägenheten. Jag vet inte varför jag gör så, varför jag måste ha andras åsikter i frågan. Det är som att jag vägrar gå på min magkänsla och övertänker det tills jag ger upp helt haha. Jag har alltid velat ha en ljus soffa men har blivit avrådd av ca allt och alla. Jag älskar de naturnära tonerna som gifter sig helt perfekt. Brunt, beige, off-white, svart, grå, mässing och grönt är det mina ögon dras till varje gång jag går på inredningsjakt. Det spelar ingen roll att allt som är ljust är opraktiskt jag vill ändå tro att en ljus soffa kan bli mitt bästa beslut någonsin. Har någon av er en ljus soffa där hemma? Är det verkligen så dumt? Tell me!!

I övrigt så undrar jag om ni vet vart hyllorna på bilden längst upp till höger är ifrån? Vi är ute efter en tvbänk som även funkar som förvaring. Det ser ut som någonting från Ikea som de valt att måla i samma färg som väggen vilket jag tycker blev skitsnyggt! Vill även klicka hem en svart marshall högtalare asap. Bra ljudsystem när man lagar mat är ju A & O.

Love!

A.


53 kommentarer53 kommentarer om “Inredningstankar: Ljus soffa?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vi har en ljus beige, alltså fläckar är ju bara att torka bort? Fattar inte varför alla nojjar haha! Dom kanske äter köttfärssås osv i soffan men har man inte tänkt göra det och inte är en person som spiller sitt rödvin (eller har barn) så ser jag inga problem med en ljus soffa. Vi har haft soffan i 1 år typ och har tagit bort 2 fläckar hittills 😊

  Reply
 • Ivar! Från Ikea.

  Reply
 • Hej Alice!

  Vi har en vit Söderhamn från IKEA hemma. Blir det fläckar kan man alltid tvätta deras avtagbara överdrag. Kör på ljus soffa – det är så fint! Mycket kuddar och plädar kan förebygga mot fläckar haha. Skåpet uppe till höger är IVAR också från IKEA. Himla bra att man kan sätta sin personliga prägel genom att måla möbeln i en kulör som passar med färgsättningen hemma hos sig själv.

  Jag har nyligen stylat Margauxs lägenhet i Vasastan, samt att jag ska inreda Nouws kontor i Stockholm under oktober. Vill du boka in ett kostnadsfritt möte för att bolla idéer och inredning så får du mer än gärna höra av dig!

  Varma hälsningar
  Caroline Hilleberg
  Hillehem

  Reply
 • Jag har en kritvit soffa och alltså det är inte så kasst som alla tror. Ni är ändå två unga vuxna, inga barn som kladdar precis! Är den tvättbar så är det ju bara att tvätta någon gång per år och om man sitter och käkar tacos i den är det ju bara att lägga över en filt 😊

  Reply
 • Skåpens längst upp till höger ser, som du säger ut att vara från ikea och bara målade efteråt! Har gjort samma sak med samma skåpmodell! Det blev skitsnyggt! Dessutom budget vänligt. Se bara till att slipa skåpet före du målar för att få en jämn färg!!

  Reply
 • Jag har en ljusgrå Nockeby från IKEA, haft den i ca 1 år. Märker att sittdynorna faktiskt ser smutsiga ut nu efter ett års användning och det är dags för tvätt av klädseln. Köpte soffan på blocket och tvättade all klädsel direkt efter köpet, det var inga som helst problem. Så ska ni ha ljus soffa så se till att det är avtagbar klädsel och att den går att tvätta i maskin!

  Reply
 • Det är ”Ivar” från Ikea som är målade 😊

  Reply
 • vi hade två vita soffor hemma hos min familj i typ 10 år. skitsnygga, va inte några större problem, men beror ju såklart på vad för material det är eftersom vissa material lättare drar åt sig skit o lättare ser smutsiga ut. Dessutom hade vi mycket kuddar och filtar hos oss vilket förmodligen gjorde så själva soffan i sig inte blev så smutsig. Kram<3

  Reply
 • Kör på en ljus soffa. Jag var med skeptisk innan jag köpte min beiga howardsoffa från Mio men det är det bästa beslutet jag gjort i inredningsväg. Är det så att man är rädd för fläckar så som jag är, är det bara att ha en fin filt att sitta på när man ska mummsa mat och godis i soffan. När du får gäster viker du bara ihop filten och hänger den på armstödet. Jag kan även rekommendera ett köp av en Marshall Woburn, jag har den beiga och den är inte bara en snygg inredningsdetalj som går ihop med soffan utan det är sinnessjukt bra ljud. Kram

  Reply
 • vi har också en ljus soffa med en filt över dynorna! Inga problem och har haft den i två år. Gjorde så mycket för rummet med en ljus soffa istället för den gamla som var mörkgrå 😊

  Reply
 • Jag skulle säga mörk soffa! ♥

  Reply
 • Jag har en ljusgrå soffa hemma och älskar det! Då jag också gillar naturliga färger och att det är så lätt att byta färg på detaljer som kuddar, plädar och gardiner om man känner för olika färgklickar under olika säsonger! Visst kan det bli fläckar då jag gillar att käka choklad i soffan😄 men det är värt det man kan ju alltid tvätta om man har avtagbar kläder till soffan! Gå på magkänsla, köp en ljus soffa om det det är den stilen du gillar som dina bilder visar! Bänkarna ser ut som målade Ivar hyllor från Ikea 👌🏻

  Reply
 • Kolla in Ivar skåp från Ikea! Går att måla enkelt till valfri färg och finns i två olika djup, går att skruva upp på väggen eller köpa till ben.

  Reply
 • *Ivar skåp 😉

  Reply
 • Jag har en lite creme vit aktig soffa hemma, funkar superbra!!

  Reply
 • Ljusa soffor är verkligen sååå snyggt och fräscht, dock lite jobbigt med fläckar o så kanske… Men tycker helt klart du ska köra på de om du vill det, kommer bli sjukt bra!! <3

  Reply
 • Det är bestå från ikea tror jag 👍🏼

  Reply
 • Hej! Är väldigt säker på att det är skåpen ”Ivar” som är inmålade 😊 sök på Ivar på Ikeas hemsida, annars skickar jag en länk: https://m2.ikea.com/se/sv/search/products/?q=ivar%20skåp

  Reply
 • Ljus soffa!!! Gick från att ha en mörkgrå soffa till en ljusare som skiftar i ljusgrå/beige beroende på vilket ljus det är, och jag är dundernöjd. Om man vill sitta och trycka i sig choklad/äta mat så kan man alltid lägga ut en filt att sitta på 😊
  Vi köpte denna nedan från Mio, är såååå skön och tyget är superfint, känns nästan lite som sammet. Bästa är att åka och känna på den i butik!
  https://www.mio.se/produkt/calypso/51721489

  Reply
 • Jag kan tänka mig att det kan bli riktigt snyggt med en ljus soffa i kombination med svarta detaljer. I praktisk hänseende vet jag inte riktigt hur det skulle funka. Men man kan väll alltid klä om soffan ifall det skulle bli någon besvärlig fläck. Väldigt dyrt att klä om å andra sidan. En idé är att köpa en lite billigare ljus soffa på prov.

  Reply
 • LJUS soffa helt klart!! Fick hem våran ljusgråa soffa för 2 veckor sedan, och kunde inte blivit mer nöjd! Det ljusar upp hela rummet verkligen och ger en stilren men samtidigt mysig känsla. Sen har jag inrett med lite mörkare kuddar och gardiner för att allt inte ska vara jätteljust liksom. Men JA kör på din magkänsla och köp en ljus soffa. 😊

  Reply
 • Jag har haft en vit soffa i 2 år nu utan att den blivit smutsig. Lägger bara på en filt om jag tex har nya svarta jeans… 😍☁️

  Reply
 • Jag har en ljus biege soffa och det funkar super bra! tycker inte det har varit några problem alls:) har även hund och katt hemma då haha… 😃

  Reply
 • Skåpen du frågar om är IVAR från IKEA! Finns i två djup och är i furu, helt perfekta att måla i den kulör man vill och enkla att sätta knoppar/handtag på för ett personligare uttryck! 😊

  Reply
 • Min mamma har en ljus soffa i beige och den har klarat så bra under alla år, vet inte hur länge vi haft den men sedan jag var barn och det är måååånga år sedan jag var så liten (är 19 nu). Så gå på en ljus om du vill, super snyggt och funkar absolut!

  Reply
 • Har arbetat i möbelbutik & ljusa soffor funkar absolut! Och visst är det vackert!! MEN kan verkligen rekommendera dig att imprignera soffan, efterfråga det i den butiken ni köper er soffa, det räddar många fläckar då tillexempel vatten & annan vätska lägger sig som droppar på tyget & inte sjunker in. Sen är det såklart fortfarande känslig men är det någon gång man kan ha ljus soffa så är det nu, Innan barn och liknande. Följ din magkänsla, det är ERT hem som ni ska trivas i 🤗 all lycka!

  Reply
 • Det är sååå fint med en ljus soffa<33

  Reply
 • kör på en ljus soffa 😊

  Reply
 • Jag har en ljus soffa. Inga problem alls. Om jag äter i vardagsrummet sitter jag på en pläd bara… ingen biggie. Sjukt snyggt med ljus soffa!

  Reply
 • Tycker det är bättre med nått neutralt än tex grön för det tröttnar man lätt på även om det är fint.

  Reply
 • Ääälskar ljusa soffor !!!

  Reply
 • Följ din magkänsla, vad säger den ?

  Reply
 • Har en ljus beige/grå soffa, funkar utmärkt. Rekommendation är dock att impregnera soffan, de har vi gjort med våran, så trots vi har spillt i soffan har det försvunnit! Lycka till <3

  Reply
 • therese lindgren har såna hyllor

  Reply
 • Har ljus soffa hemma Funkar alldeles utmärkt. Tvättar klädseln någon gång ibland när den ser ut att behövas alt om man spillt något!

  Reply
 • Kör ljus soffa! Impregnera soffan så kommer det gå galant! Äts något väldigt osmidigt, tex tacos i soffan, lägg en filt i soffan som ni sitter på just då!
  Hyllorna är ivar från ikea. Jäkligt snygga ommålade, men även snyggt när de är målade i väggfärgen.

  Reply
 • Heeej!! Vi har en ljusgra soffa, inga problem, sitter alltid dar och ater 😊

  Reply
 • Hej fina Alice!
  Jag hade vita soffor och det var absolut inget problem för mig och tycker absolut du kan köpa en ljus soffa!

  Reply
 • Hej Alice! dom hyllorna kommer ifrån Ikea om jag inte minns fel. Jag tror dom finns i trä så målar man dom själv vilken färg man vill ha.

  Reply
 • Jag har en beige soffa, det är absolut inga problem. Den är av lite tjockare typ vilket är att rekomendera. Bara vara uppmärksam på fläckar och direkt spraya på “fläckbort för tyg”. Så jag säger kör! 😊

  Reply
 • Jag har en ljus soffa och det är inga problem. Det finns nu vanish! 😊

  Reply
 • Hej!

  Jag har en vit soffa och precis som du skriver är det många som avrådde mig från att skaffa en pga färgen. Ska erkänna att det har blivit en och annan fläck (vin och sås) men har man en tvättmaskin eller fläckborttagning nära till hands är det inga problem! Ett annat problem är att mörka hårstrån syns tydligt men har man mörka textiler såsom kuddar och plädar så kanske det inte sticker ut så värst. Ångrar aldrig min fina vita soffa som lyser upp i rummet!

  Reply
 • Hej Alice!

  Jag har en beige soffa hemma och ångrar inte en sekund att jag köpte i den färgen. Man får vara försiktig med chockladätandet och rödvinsdrickandet i den bra 😉 Kör på magkänslan, tveka inte!
  Kram Sandra

  Reply
 • Herregud så fin inredning! <3

  Reply
 • Jag har denna ljusa linnesoffa från Jotex som jag älskar. https://www.jotex.se/marseille-soffa-3-sits/1506549-02 Tror inte det är ett jättestort problem speciellt inte om du har t.ex en ljusbeige eller ljusgrå. En kritvit soffa får man ju vara försiktig med men dom flesta soffor går ju att tvätta.

  Reply
 • Hej Alice, JA satsa på ljus soffa, du kommer EJ att ångra dig snarare tvärtom.
  Jag har både ljus soffa, puff, och fåtölj (vita) hemma och har hund var och varannan vecka och det går ändå.
  Safear med stora vita filtar vid besök av gäster med mörka jeans, eller om vovven ska upp o gosa. Sen har jag avtagbar klädsel på alla så att det är lätt och tvätta.
  Visst, du kommer säkert tvätta en ljus soffa oftare än om du har en mörk men jag tycker personligen enbart att det äe bättre och fräschare.
  Kör på, följ magkänslan. Puss!

  Reply
 • KÖR! Ljus soffa är så magiskt fint <3 Så länge ni inte har barn o tyget går att tvätta så är det ju inga som helst konstigheter 😊))

  Reply
 • Kör på, följ magkänslan! Jag har en ljus soffa idag och oroade mig innan men köpte ändå. Jag har fått 1 fläck på över 1 år som gick bort direkt. Man blir helt klart mer försiktig!

  Ett annat tips!
  Jag tycker att du ska kolla in Sonos högtalare. Själv har jag 3 Sonos (2 one & 1 beam) och 1 Marshall på 47kvm. Och spelar till 99% bara på mina Sonos pga bättre ljud. Jag upplever att det är fylligare ljud med en Sonos och med Marshall kan jag uppleva att ljudet blir diskant. Designen är inte lika rolig som en Marshall men det är värt pga så MKT bättre ljud 😊

  Reply
 • Tror inte du kommer ångra en ljus soffa, så himla fint ju!! Vi bestämde oss för en ljus soffa (bor fortfarande hemma) trots att vi har hund, ofta äter i soffan och är många som använder den och den är fortfarande lika fin! Har blivit nån liten fläck då och då men inget som inte gått bort med en gång. Att tänka på är dock att vara noga med att inte glömma fläckar och att ha avtagbart tyg som går att tvätta 😊 Angående skåpet är jag rätt så säker på att det är “Ivar” ifrån Ikea som är omålade! Och precis som jag såg någon annan kommentera kan jag verkligen rekomendera sonos (trots den något tråkiga designen) mycket bra ljud, smidigt att styra ifrån telefonen samt att kombinera med olika högtalare i olika rum!

  Reply
 • Hej! Vi har en vit soffa hemma, och det har aldrig varit något problem alls! Det enda man ska tänka på är att inte sitta med helt nya jeans i soffan, då kan det färga av sig. Men en ljus soffa är absolut inte problem, bara fint 😊

  Reply
 • hej , bestå är en annan serie på Ikea med skåpstommar i flera storlekar som man kan sätta ihop och kombinera hur man vill 😊

  Reply
 • Skit fina däremot föredrar jah en färggkadd eller mörkare soffa men ljusa kan vara snygga bara man inreder så det blir mysigt ändå😃

  Reply
 • Hej
  Tänkte bara höra om du möjligtvis vet varifrån den svartvita tavlan kommer?😊

  Mvh Anna

  Reply