Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:23 | October 2, 2018

“… också kom livet ikapp”

“… också kom livet ikapp och påminde om att det aldrig får vara för bra. Som att det finns en gräns på hur lycklig en människa får vara.” Var biltexten under min instagrambild igår.

Jag hade en bra dag igår. Jag var tacksam över att saker kändes roliga och att det var spännande med många bollar i luften, både privat och jobb. När jag kom hem på kvällen och det hunnit bli mörkt ute kände jag hur luften gick ur mig totalt. Det var som att all energi som jag försökt hålla inom mig pyste ur varenda del av min kropp och jag bröt ihop totalt.

Den där bubblan jag pratat om, som bara varit fylld med lycka sprack totalt och det som fanns kvar av mig var en utmattad själ. Jag ska vara väldigt ärlig med er här nu tänkte jag. Inte för att det inte känns utlämnande eller läskigt utan mest för att jag vill vara ärlig mot er. För att jag vill dela med mig av den sidan som inte känns enkel och problemfri.

I Mars månad började hela jakten på en egen lägenhet. Efter flertalet visningar och förlorade budgivningar köpte jag äntligen min allra första lägenhet tillsammans med min pojkvän. Vi var på lyckomoln men det fanns ännu ingen tid för att slå sig till ro. Vi bestämde oss för att renovera hela lägenheten, mest för att den var riktigt sunkig när vi köpte den. Det luktade rök från att de som bott där tidigare rökte inne och det var tydligt att lägenheten inte alls blivit omhändertagen som den borde.

Antalet beslut som tagits, stress som byggts upp och pengar som investerats i hela detta äventyret tar så otroligt mycket energi. Jag tycker inte synd om mig själv för att jag tycker att det är KUL, men jag vill vara konstatera det. Saker blir fel på vägen och justeringar måste göras och det hela tar alltid längre tid än man förväntat sig. Jag fick ju höra det av alla andra innan vi satte igång med renoveringen.

Vi bor nu alltså i en lägenhet som håller på att monteras upp kök i. Vi har levt utan kök i nästan en månad och det är en jäkla utmaning ska ni veta. Det är aldrig att jag får chansen att “komma hem” och ladda batterierna utan istället bor jag mer som i en skolåda med toalett och säng. Jag är så otroligt beroende av det där stället som jag kan samla energi på igen. Min egna frizon.

När jag kom hem från jobbet igår och var taggad på att få se resultatet av hur köket blivit kom jag istället hem till att hantverkarna helt missuppfattat en justering och det hade blivit helt fel. Brist på kommunikation och förståelse och jag tappade det helt. Jag orkade inte känslan av att det skulle ta ännu längre tid att bli klar med allting och jag orkade inte känslan av att sitta på nålar för att inget ska bli fel. Det blir väll antagligen så när jag lägger så mycket pengar på någonting som är viktigt för mig.

Jag fick en panikattack av för mycket oro, intryck och stress som kraschlandade i att mitt hem är och varit totalkaos. Det må vara ytligt för att det finns värre problem i världen än min lägenhetssituation, jag vet det så ni kan bespara mig dom kommentarerna. Men det är min verklighet och det är påfrestande på riktigt.

Det kommer att bli bra tillslut och jag har världens mest fantastiska pojkvän som finns där för mig, alltid. Hans kramar och trygga ord räddar mig när allt känns hopplöst… Tack livet för Philip!


65 kommentarer65 kommentarer om ““… också kom livet ikapp””

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du har en sån bra blogg😍

  Reply
 • Så fint att du delar med dig av att livet inte alltid är perfekt! att även om du är en stor influenser också delar med dig om saker man mår dåligt av. du är så himla grym, och jag hoppas allt faller på plats för dig snart och att du slipper få fler panikångestattacker ❤️

  Reply
 • Tycker inte alls att det är ytligt! Det är helt förståeligt snarare, ens hem ska vara ens frizon och där man laddar upp batterierna. I min och min pojkväns första lägenhet fanns det massa spindlar och till slut bröt jag ihop totalt och ville bara därifrån, det var inte längre en plats jag kunde vara lugn på!

  När man investerar så mycket tid och pengar i något så är det inte konstigt att man blir ledsen och stressad när det inte blir som man tänkt. Det är okej att bryta ihop ibland <3

  Reply
 • Förstår dig till 100 % och hoppas du slipper bli dömd för det förtjänar du inte av att vara öppen och dela med dig. Jag åkte på livets resa med min kille i 4 månader, för att göra en lång historia kort så blev det strul med vårat boende 2 dagar innan vi kom hem så fick bo hos vänner/familj tills vi hittat något nytt. En dag bröt jag ihop totalt just för att jag hade ingen trygg punkt, har också tack och lov världens bästa kille. Men det jag tänkte säga är just att jag tänkte att folk har det värre. Och många av mina vänner sa ju att du ska inte klaga du har ju varit på värsta resan. Och jag gick inte runt och klagade men jag bröt ihop och det är OK för alla att göra det ❤ tack för att du delar med dig

  Reply
 • Hej Finis ..
  Jag vill bara först säga .. ta ett djupt andetag. Att renovera är kul… Att bo i det är inte alls lika kul. Har själv varit där du är idag med att bo mitt i en klump av saker och renovering.. kan ge dig små tips … Skaffa en liten spis som du kopplar in där du kan varma upp soppa på kvällen. Det värmer kroppen och får den att bli lugn. Stress och panikångest är något du ska ta väldigt allvarligt på … Man mår dåligt för det känns som inget blir klart. Det blir klart. Allt med renoveringen tar mer tid och mer strul än man räknat med.. det önskade jag någon sa till mig när jag var i den situationen. Ta en hotell natt med killen .. mitt i veckan. Så ni kommer ifrån en dag och kan samla energi tillsammans. Och ha i åtanke att när allt är klart så är det bara du och pojkvännen i ert hem sen 💜

  Reply
 • Fina Alice! Förstår verkligen, känner mig nästan lite lättad av att läsa ditt inlägg då jag själv är i samma situation. Jag och min kille köpte i april och har bott i en byggarbetsplats sedan dess pga att vi gör allt själva. Ett steg framåt, två tillbaka hela tiden vilket är enormt frustrerande. Men det är bara att kämpa på, vila, planera och inte glömma bort att ta hand om sig själv trots kaoset. För varje dag som går kommer man en dag närmare drömlägenheten. ❤️

  Reply
 • Förstår dig helt och hållet och är glad över att du delar med dig av dina känslor och din situation. Jag kan känna igen mig i dina känslor då jag själva bröt ihop 3 gånger bara på väg till jobbet imorse. Detta för att det har byggts upp en sådan stress och pengaångest över att jag har så många (roliga) saker inbokade konstant. Ett riktigt i-landsproblem tycker många och egentligen är det nog det, men när det blir för mycket så blir det helt enkelt för mycket. Man behöver den där tiden för återhämtning, en frizon. Jag hoppas du finner din frizon snart <3

  Reply
 • Finaste Alice! Jag förstår dig helt, då jag, precis som du, är beroende av att få komma hem och landa i min frizon, min trygghet och ensamhet. Bara få vara och samla massa ny positiv energi. Min sambo och jag har precis sålt vårt älskade hus och när detta gick upp för mig, när vi hade visningar för 3 veckor sedan och folk började lägga bud, då kraschade hela min värld och ångesten dök upp som ett frimärke på posten. Att stå mellan två bostäder, flytt, renovering är något av det mest påfrestande en människa kan utsätta sig för om man ser på saker som är ångestrelaterande. Och är man då som jag, vilket jag tror du är, perfektionist och kontrollfreak så blir det extra jobbigt. MEN jag lovar dig att det kommer bli bättre, när renoveringen är klar och du och din pojkvän sitter där i vardagsrummet med ett glas vin och har landat i att ni sitter i er alldeles första egna bostad så kommer det vara så värt det och den känslan är magisk.
  ta hand om dig! Kram ♥️

  Reply
 • Va fint skrivet! Jag känner att jag sitter i samma sits. Tillsammans med min pojkvän som jag nu bott ihop med i 2 år. Under de 2 åren har jag bott hos honom, sedan bodde vi i hyreslägenhet och nu bor vi i vår lägenhet vi köpt tillsammans. Det här med att aldrig landa känner jag verkligen igen även fast jag aldrig känt mig mer hemma. Allt här är ju precis som jag vill ha det, mitt alldeles egna hem. Men här har vi bott i några månader och det tar nog lite mer tid tills man är helt bekant med allt! Och det tillsammans med nytt jobb, nya utmaningar, försöka pussla ihop livet, hinna träffa vänner o familj, skrapa ihop pengar till nya inköp för lägenhet, ja det är slitsamt o stressigt. Speciellt i en tid där man borde vara som lyckligast. Men snart kommer nog allt på plats. Man måste bara ge det o sig själv mycket tid! Speciellt lyssna på sig själv o sina behov <3

  Reply
 • Förstår dig precis!! Har själv nyss köpt lägenhet och renoverat, och det tar sååå mycket på krafterna. Men snart är allt färdigt och det kommer vara värt det <3

  Reply
 • Vad fint och bra att du delar med dig av hur du känner och mår! Låter verkligen inte alls kul och förstår att det blev som det blev med dig igår. Hoppas att allt löser sig med köket så snart som möjligt, ska bli kul att se resultatet! Kram på dig finis <3

  Reply
 • Härligt att du delar med dig om dina toppar och dalar! Håll ut snart har ni en drömlägenhet ❤️

  Reply
 • Jobbigt. Jag flyttade också in i ny lägenhet alldesles nyss, i mitten av augusti. Själv har jag inte renoverat något och har inga planer på att göra det i första taget. Förstår dock att det blir en annan press på dig att ha ett modernt och snyggt hem, med tanke på ditt jobb. Jag hoppas att köket snart är färdigrenoverat och att resultatet blir som ni önskar.

  Reply
 • Man behöver inte jämföra sig med andra problem i världen, man ska inte förminska sig själv på det sättet. Alla går någon gång igenom något jobbigt och det är klart man får må dåligt över det! Vad det är gäller.
  Så fint att du delar med dig, du är verkligen en person jag ser upp till!
  Kram <3

  Reply
 • Jag förstår att det är tufft, och det är okej att tycka det och man behöver absolut inte förminska sina problem!! Gråt, skrik, var trött och less och frustrerad, det måste ju få komma ut! Det är snart över och då kommer ni bo i en fantastisk lägenhet tillsammans och jag lovar att en stor sten kommer släppa från bröstet. Håll ut, det blir bättre <3 Stor kram <3

  Reply
 • Har du tänkt på folk som har allvarliga sjukdomar som cancer o kämpar varje dag som att det är den sista? Sluta gråt o sätt dig ner i båten

  Reply
 • Jävla i-lands problem! du Borde åka ut i världen o få lite erfarenhet o se vad som är jobbigt på riktigt och sluta gråta över en jävla spis 😊

  Reply
 • Isabelle,
  Min mamma gick bort i cancer för 5 år sedan och inte ens HON förminskade andra människors känslor och bekymmer på det hänsynslösa sättet som du gör med din kommentar. Det är skamligt vilken brist på medmänsklighet och förståelse du visar på, istället för att hylla någons vilja att öppna upp och dela med sig.

  Reply
 • Snälla sluta förminska andras problem.. om man alltid ska jämföra sina problem med andras så får man aldrig må dåligt för det finns alltid nån som har det värre. Blir så less när folk lämnar såna här bittra kommentarer till ett väldigt öppet inlägg om känslor och hur man mår. Kommentera inte alls om du inte har nåt bättre att säga. Tack och hej!

  Reply
 • Vet du vad, det kommer ALLTID finnas värre saker här i världen. Men det funkar liksom inte att jämföra och förminska andras problem för det. Om du skulle läst inlägget igen så ser du också att det bara inte handlar om ”en jävla spis”. Ta en titt på dig själv i spegeln nästa gång du försöker förminska någon annans problem. För jag tror knappast att du mår så mycket bättre av det. Skickar över en kram till dig.

  Reply
 • Vet du vad, det kommer ALLTID finnas värre saker här i världen. Men det funkar liksom inte att jämföra och förminska andras problem för det. Om du skulle läst inlägget igen så ser du också att det bara inte handlar om ”en jävla spis”. Ta en titt på dig själv i spegeln nästa gång du försöker förminska någon annans problem. För jag tror knappast att du mår så mycket bättre av det. Skickar över en kram till dig.

  Reply
 • Hej!

  Helt ärligt så tycker jag också att detta inlägg var otroligt provocerande. Om du väntade dig den kommentaren kanske du skulle justera inlägget så att det inte triggade sådana känslor. Människor kämpar med fattigdom, sjukdom, sorg och otroligt stora och påfrestande problem varje dag. Problem som utan argumentation ÄR större än ett misslyckat kök. Och då menar jag inte långt ifrån dig i andra länder utan förmodligen i din närmsta närhet. För någon som sliter med sådana problem blir det väldigt hetsande att din mening av att ”livet kommer ikapp” och begränsar din lycka är att ett kök inte blivit som planerat. Menar inte detta som en hatkommentar, men jag tog väldigt illa upp av detta då jag jämför med min definition av begränsad lycka och problem som är allvarliga sjukdomar och sorg.

  Reply
 • Asså på riktigt… Självklart är det där ett problem som jag förstår är jobbigt, men sättet du skriver?! Att skriva att ”livet kom ikapp”? Du får nog öppna ögonen för du bokstavligen pissar på de med riktiga problem så som sjukdom, svårt med pengar, dödsfall mm. Och att du skriver ”jag ska vara ärlig med er”? Svårt att vara ärlig om ett jävla kök.😂 Wow, vad du öppnade upp dig! Detta är första gången i mitt liv som jag skriver en ”hat”-kommentar men ditt inlägg berörde mig så mycket när jag själv går genom riktiga problem. Allt är inte materiellt! Förstår återigen att det givetvis är ett problem och något att vara ledsen över, självklart men du kunde formulerat dig med lite mer värdighet.

  Reply
 • Men alltså snälla… vad har du för världsbild? Skulle ju absolut vilja vara som du om du går omkring och är sprudlande lycklig var eviga dag. Fast då undrar jag var all din negativitet kommer ifrån? Jag tror Alice vet att det finns människor med andra och värre problem och sorger men det betyder väl inte att hon ska tvingas må bra i allt förutom om nån i hennes närhet drabbas av cancer? Alla lever vi våra liv och visst måste man ha uppfattning om att man i helheten har det bra, men det innebär inte att man inte får må dåligt ibland. Ibland mår man dåligt utan att ens veta varför och bara för att hon skriver om köket just här behöver det ju inte innebära att det är enda orsaken. Stress får en att må dåligt och så är det bara. Önskar folk kunde sluta trycka ner andra för att de mår dåligt…sånt som leder till psykisk ohälsa. Hur ska man våga öppna sig då liksom? Men ja jag är glad att du aldrig behöver må dåligt av vardagsproblem iaf, wish I was there:)

  Reply
 • Men du, man kan aldrig jämföra sin lycka eller sin sorg med någon annan så jag förstår helt ärligt inte varför du blir så provocerad? Alice har en blogg, det här är hennes vardag och hennes känslor och hon skriver dessutom väldigt tydligt att hon vet att det finns tusen gånger värre saker i världen men det gör väl inte hennes känslor relaterat till hennes verklighet mindre relevanta? Och på HENNES BLOGG? Att säga att någon inte får mår eller känna på ett visst sätt för att någon har det värre är lika idiotiskt som att säga att man inte får må bra för att någon annan mår bättre.

  Reply
 • Exakt mina tankar när jag läste detta……

  Reply
 • DU ÄR UNDERBAR ALICE!!! Så fint av dig att dela med dig av dina känslor, vad som helst kan kännas tufft och det ska inte jämföras med andra. Bara för att andra har det värre måste man inte vara lycklig, tyckte allt du skrev var jättefint ta inte åt dig av annat❤️❤️❤️❤. HUR TOPPEN SOM HELST att du hittat någon som stöttar dig på det sättet (Philip), det är verkligen som du säger ”tack livet”!!!! Finns inga ord för att beskriva den lyckan. Älskar allt du gör, fkn ballaste vackraste, fortsätt med allt du gör! Allt kommer verkligen lösa sig och det är mer än okej att må dåligt ibland, det händer oss alla ❤️

  Reply
 • Fina Alice!! Sånt är livet, men vet att du kan hantera det och att allt blir bättre. Lyssna inte på all neggosar, allt är relativt och vi alla har våra ups & downs. ingen kan säga åt dig vad du har rätt att vara down över och inte! Ta tid att samla kraft och fokusera på dig själv så ska du se att det blir bra❤️

  Reply
 • Men herregud!! Vad är det för människor som kommenterar i stil med ”Sluta gråta, det finns folk som har det värre”. Självklart finns det personer som har det värre, men bara därför ska man inte få uttrycka sina känslor? Det är helt vrickat! Tänk dig att du har halsfluss, det är jättejobbigt och du går till läkaren för att få medicin. Skulle då läkaren säga ”Nej, tyvärr! Du kan inte komma hit och få hjälp med din halsfluss, det finns faktiskt patienter som har det mycket värre, exempelvis de med cancer.”? Nej, skulle inte tro det.
  Jag är så sjukt less på att vi ställer olika problem emot varandra. Det är okej att må dåligt och att prata om det!
  Starkt av dig att öppna upp, Alice. Hoppas du mår bättre snart och att det löser sig där hemma!

  Reply
 • Hej Alice, jag förstår hur du känner. När bägaren rinner över och bägaren tillslut rasar, och jag tycker det är jättebra att du skriver det och visar den jobbiga sidan av allt också, MEN… Jag måste hålla med vissa kommentarer ovan. Inte på sättet kommentarerna skrivs dock, för jag skulle inte kommentera detta för att sätta dit dig eller för att förminska dina känslor på något sätt. Däremot skulle jag ändå önskat att du formulerat att bägaren rann över, eller på ett annat sätt. När jag läste din bildtext på instagram förväntade jag mig något helt annat , som skulle förstöra din lycka i livet. Som ett dödsfall, eller ett breakup. Såklart går det inte att jämföra sig med andras situationer, men som du förstår då du även tar upp det lite i inlägget, så kan det vara provocerande för många att läsa om man själv går igenom något fruktansvärt jobbigt. Det du fick känna är ju något som har byggts upp inom dig, den här frustrationen och stressen av att inte få komma hem och känna det där lugnet, och det är det jag önskat att du betonat. Ditt kök kommer att bli klart inom en framtid, även fast det inte blev så smidigt som tänkt, men det är så det är, men det hindrar inte dig eller begränsar dig från lycka i livet. Du har all rätt att känna dig ledsen och klar med att hålla uppe humöret i renoveringen, men as I said, ditt kök kommer att bli klart, medans någon aldrig kommer få tillbaka sin pappa.

  Reply
 • Jag kommenterar sällan inlägg men när jag ser detta kommentarsfält så känner jag bara att jag måste skriva av mig det här. Det skrämmer mig så sjukt mycket hur rubbad och tappad mänskligheten är idag som inte kan se från andras pespektiv. Vi alla är olika och lever olika liv, jag kan inte sätta mig in hur det kan kännas för Alice att läsa detta av sina följare som hon sliter arslet av sig för, det ingår i hennes jobb att hålla oss uppdaterade och dela med sig utav sitt liv. Och att hon ska få läsa detta när hon redan känner att energin har gått ur henne… det är nu vi ska stötta henne! ALICE, Tack för att du delar med dig utav ditt liv och att du öppnar upp dig så som du gör. Du är en stark insperation för många, och du kommer få en skitsnygg lägenhet när det väl är klart!

  PS: Jag kan ju även skriva ut eftersom det är något majoriteten nämner här uppe i kommentarerna att detta kommer också från en läsare som har förlorat en förälder i sjukdom. Stay strong!

  Reply
 • Precis! Alla får SÅKLART uttrycka sina känslor, men bör samtidigt fundera över sättet man uttrycker sig på. Det är klart att personer med stora problem, såsom exempelvis sjuka familjemedlemmar, tar illa upp när andra använder väldigt dramatiska fraser (”livet kom ikapp”) för att locka personer in på ett blogginlägg.

  Reply
 • Känn ingen skuld Alice för att du känner oro. Som du säger, någon har det värre, men alla har sina egna problem och dom gör inte dina midre för det. Finns det någon där ute som skulle tycka att du är ytlig för att du får panik och oro över ditt hem är det en människa utan medkäsnla. Det du känner får du känna! Det är inget fel med det. Jättetråkigt att du ska må dåligt över detta och jag hoppas att du finner ro snart i och med att lägenheten blir klar. Och jag hoppas att när den är klar att du och din pojkvän kommer att trivas där, kunna slappna av och ladda era batterier. Jag tror ni kommer få det hur jäkla fint som helst. Styrkekramar till dig! Du fixar det här och kom ihåg att det du känner, ingen ska få förmiska det. Känn allt, det är okej <3<3<3 Tack för att du delar med dig, du är stark!

  Reply
 • Allra finaste du <3<3

  Reply
 • Hej Alice!!
  Jag förstår dIG helt och hållet, är själv i samma situation nu! Har börjar plugga och två veckor in i plugget flyttar vi, och börjar renovera.. man finner ingen ro över huvud taget i ett kaos till hem! Så det är fullt förståligt att man bryter ihop tillslut och det är okej att göra det! Det är egentligen inget konstigt med att kroppen säger ifrån!! Hoppas du mår bättre snarast och allt kommer lösa sig tillslut, ibland måste man ha lite mer tålamod än vanligt bara! Ha det så bra och kämpa på! Du är bäst<3

  Reply
 • Fast snälla. Det handlar inte om att du inte får ha ångest eller må dåligt över ditt kök, det handlar om sättet du uttrycker dig på. Du uttrycker dig på ett så extremt klantigt och töntigt sätt som gör att vi läsare reagerar. Självklart får du vara hur ledsen som helst över ditt kök, men att ”Livet kom ikapp”?!? Asså va? Du hör väll själv hur det låter?

  Reply
 • Emma, köper verkligen dina argument, MEN sättet hon skriver ”livet kom ikapp” eller ”som om det finns en gräns på hur lycklig en människa får vara”, fick iaf mig o ba OJ något hemskt måste hänt?? Kanske har någon närstående fått en allvarlig sjukdom eller liknande. Sen när jag läste hela inlägget jag ba oj men gud det var ju inte så allvarligt, och det är väl förståeligt att tycka så med tanke på sättet hon skrev det eller? Precis som jag förstår ditt perspektiv så kan ju folk förstå det här perspektivet!

  Reply
 • Alltså så himla skönt att du skriver ut detta, det är som att du sätter ord på allt som känns skit i mitt liv. Har renoverat hus i ca 4 år och det tär verkligen på psyket! Känns skönt att andra känner likadant bara…hoppas att ert blir färdigt snart och se till att ta hand om varandra du och Philip ❤️

  Reply
 • Håller faktiskt helt med dig! Det låter ju jättedramatiskt, typ som det hänt något allvarligt! Sen när man läser inlägget man ba men gud det var ju inget

  Reply
 • Alice du är fantastiska och tro inget annat!!! Alla har någon gång fått den paniken som du fick och bara brytigt ihop. Om det är någon som förnekar det ljuger dem. försök att inte bry dig om hatet, för det finns människor som förstår och uppskattar det du skriver💗💗💕

  Reply
 • ❤️❤️ fint skrivet! Viktigt!!

  Reply
 • Förstår ärligt talat inte hur man kan ta illa upp av att någon annan mår dåligt? Oavsett hur man uttrycker sig… Stor del av problemet kring psykisk ohälsa är just att man måste tassa runt och trycka ner sina känslor kring problem som verkar små.

  Reply
 • Men du är väl bara 22-23 år gammal, du får vara lite dramatisk i din egen internet dagbok!
  Låter mer som det ligger nån annat under det hela. I bland är man ju i en korsning i livet och det är överväldigande att veta vilken riktning man ska ta eller man helt enkelt blir overwhelmed. Va fan har det med att andra kan ha det svårare.
  Varför måste man alltid gemföras?

  Reply
 • Förstår dig tillfullo. Man är bara människa. Jag har också levt i bubblan tills jag kom fram till att jag inte trivs med mitt jobb, mitt i vårt egna (roliga) flyttkaos. Energin tar helt enkelt slut ibland, och det är helt okej!!

  Tråkigt som vanligt att människor inte tycker att man ska få känna det man känner. Man ska inte behöva jämföra sina bottnar med andra. Kram och hoppas imorgon känns som en enklare och bättre dag!

  Reply
 • Du är poetisk av dig och vill ju alltid uttrycka dig väldigt djupt och fint. Jag tycker att det är så fint att du delar med dig av sådana här tankar och känslor som många kan relatera till. Många mår dåligt över “små-saker” och man kan inte jämföra sin egen med andras situationer som någon slags tröst för sina egna problem. Det hade ju varit nice om det funkade så, men det gör det inte. Däremot tycker jag faktiskt att du ska tänka på hur du formulerar dig. “Också kom livet ikapp och påminde om att det aldrig får vara för bra. Som att det finns en gräns på hur lycklig en människa kan vara.”. Lämnar aldrig kommentarer på någon blogg, blir fruktansvärt irriterad på folk som bara sprider hat här. Men jag blev uppriktigt orolig när jag såg det, trodde verkligen någon hade dött. Tycker det är fruktansvärt okänsligt formulerat, speciellt när en ganska nära dig i branschen precis förlorat sin förälder. Om jag hade varit henne så hade jag på riktigt blivit helt förbryllaD över okänsligheten. Detta är inte hat!! tycker om dig och dina kanaler och allt du gör väldigt mycket. Men blir faktiskt helt chockad över detta. ddt är inte okej att dra till sig uppmärksamhet och köra på denna slags PR för detta problemet. DET är respektlöst mot människor med större problem. Inte att du mår dåligt över nägot som kanske anses vara ett “litet” problem. För dig och för många andra är detta ett jätteproblem som verkligen är jobbigt i vardagen. Men bli inte så arg och skäll ut folk på din instastory när du faktiskt uttryckt dig så sjukt klumpigt. Byt texten eller uppmärksamma att du faktiskt gjort fel

  Reply
 • Vet du hur onödig den där kommentaren är? Min pappa gick bort i cancer (och nej du behöver inte tycka synd om mig tack men nej tack), och jag själv hade tyckt att detta var lika jobbigt som Alice tycker. Alla har olika perspektiv på vad som är jobbigt och vad som tar på krafterna, och det är okej att tycka att något är jobbigt även fast det råkar vara ett i-lands problem, för det är våran verklighet och det är det enda som vi kan relatera till. Du tycker säkrt också att det är jobbigt med vissa saker som inte alls är i närheten av vad alice tycker är jobbigt, men att bo utan kök i en lägenhet som inte är klar, det tar på krafterna för det är som att vara hemlös men med ett hem. Så gmn, tycker du ska sitta ner i båten och låta folk få må som de känner för och lägga ut vad fan de vill på sina egna sociala medier. Min mamma har lärt mig att säg inget snällt om du inte har något snällt att säga.

  Reply
 • Men ni… Det handlar inte om köket i sig som så många verkar haka upp sig på. Utan det handlar om hur Alice faktist mår!
  Ni vet själva när allt är på topp och allt går i ett, o sen när man väl får en lugnt stund slår det liksom tillbaka. Köket blev då bara en faktor till stress och ångest. Tror inte bara det är köket som är det ”jobbiga” utan massor annat runt omkring det som inte går att sätta ord på.
  Och igen guys, har ni minsta lilla lilla negativ tanke eller som kan tolkas negativ, skriv det bara inte? Bara låt bli så minskar vi näthatet. Det är inte det minsta svårt, tänk först och gör sen. Tänk igen och ta bort om det blir fel. Tyvärr behövde detta förtydligas.

  Reply
 • Rekommenderar Kamagra för orgasm! Kamagra ger kraftfull erektion och sköna sexuella upplevelser! Potensproblem är idag ett mycket vanligt symptom. Relationer lider ofta när den ena sexuella partner har potensproblem och erektionsproblem. Det sägs att över 60% av män upplever problem med potensen. Många män med potensproblem upplever sexuella problem att deras sexlust minskar eller försvinner. Det är även vanligt att utlösningen blir fördröjd eller uteblir. Kamagra är idag den bästa behandlingsmetoden mot potensproblem. De underlättar blodflödet till penis så att ett naturligt stånd uppnås. Intimleksaker.com säljer billiga Potensmedel men tummar aldrig på kvaliten. Intimleksaker.com saluför endast mediciner som är medicinskt godkända och direkt från tillverkaren. Lider du av Potensproblem, Erektionsproblem, Impotens och tycker det är pinsamt att gå till läkaren och apoteket har för höga priser? Då kan du vända dig till Intimleksaker.com för att få bättre erektion. Du får Potensmedel, Sexuella Hjälpmedel, Sexualmedicin, Sexlust, Sexmedel, Sexhjälpmedel, Lusthöjande, Potensmedicin, Potenspiller, Sexpiller, Sexhjälp. Intimleksaker.com hjälper dig med det mesta i Potens väg för att kunna genomföra samlag.

  Med Vänlig Hälsning
  Mediachef Stockholm Stad
  Peter Bergstrom

  Reply
 • Då jag är en känslomänniska, medmänniska och introvertmänniska förstår jag dig precis. Man skulle helst av allt vilja ligga i soffan eller sängen resten av dagen och bara andas för att kunna prestera till 100% följande dag. Samtidigt vet jag utav podden att du inte spenderar så mycket pengar på saker, och en renovering är ett stort projekt med mycket pengar involverade. Självklart blir man då frustrerad, arg och ledsen men framförallt besviken när det inte blir som man tänkt sig. Man har byggt upp att komma hem efter en lång dag och se att något är klart för att känna att renoveringen är värt det, att pengarna man lagt in är värt det och att tiden det kommer ta är värt det. Förstår dig till fullo, fastän jag inte renoverat själv. Har dock bott i ett hus när jag var mindre där mina föräldrar renoverade OCH fick en vattenskada i köket kort efter renoveringen. Under vattenskadan hade vi inget golv i köket utan endast reglar. Gick knappt att vara där. Förstår precis känslan av kaos och utmattning. Det kommer bli bättre och är säker på att er lägenhet kommer bli superfin i slutändan. Alla renoveringar har sina problem tyvärr, men det brukar bli bra till slut. Kramar till dig Alice ❤️

  Reply
 • Wilma, du kan nog vara den mest okänsliga person jag sett kommentera här. Inga problem är mindre än några andra. Människor kan inte rå för vad som känns stort/inte stort för just dem. Jag vet inte om du själv är en robot men en schysst människa är oavsett det sista du är.

  Reply
 • Åh men hjärtat. Det är helt okej att känna så, dina känslor räknas också!
  Bamsekram ♡

  Reply
 • Låter som du börjar bli utbränd, tänk (mer) på din psykiska hälsa och ta hand om dig! ❤️

  Reply
 • Alltså alla har rätt till sitt mående och om man ständigt ska jämföra sin sorg med andras kommer man aldrig få vara ledsen för det finns alltid dem som har det värre. STORT MEN: hur tänker du när du formulerar dig som du gör och använder den avskyvärda PR som du använder? På din instastory skriver du att du är en ”person som har rätt att tycka de små problemen är jobbiga även om de inte finns större”. Du hade nog fått noll hatkommentarer om du skrivit detta inlägg med lite mindre dramatisk? Alltså hur tror du folk kommer reagera utifrån din text?! Jag trodde någon dött Alice! Moa Mattsson pappa har precis gått bort men du, du har en ”gräns på hur lycklig man får vara” pga ditt kök. Istället för att gråta på instastory bör du nog brösta det som skrivs här och formulera dig annorlunda till nästa gång. Obs, du HAR RÄTT till dina känslor men om du ska skriva blogginlägg for a living så får du också ta till dig när folk kritiserar hur du formulerar dig.

  Reply
 • ”Jag bor i en skolåda med toalett och säng” REALITY CHECK PLEASE! Folk bor utomhus utan tak hela tiden? Försöker inte förminska dina känslor (alla mår dåligt för olika saker) men jag begriper inte HUR du inte tycker att det är skamligt att skriva så dramtatiskt? Ville du att vi skulle tro det var något ännu värre så du fick fler klick på bloggen? Eller känner du VERKLIGEN att livet kom ikapp och att din lycka begränsades pga ditt kök? Isåfall borde du försöka lära dig att materiella saker INTE är just lycka. Du får acceptera att du skapat reaktioner och lära av dem till nästa gång då ditt arbete är att skriva blogginlägg. Du kan ej säga att någon tar ifrån dig din sorg när de flesta negativa kommentarerna faktiskt bara säger att du formulerat dig helt sjukt. Och det har du….

  Reply
 • Du har helt rätt att känna vad du känner och jag tror även att de som skriver negativt om dig hade känt likadant i din situation. Jag vet själv hur viktigt det är att få ha hemmet som en frizon och kroppen klarar inte att vara på spänn dygnet runt som den gör när det är kaos hemma. Jag har själv gått in i väggen för att hemsituationen har varit fruktansvärd samtidigt som jag har haft det stressigt i skolan och det är inget att leka med.

  Reply
 • Nämen hur uttrycker du dig? Alla har rätt till sin egen ångest utifrån hur ens eget liv ser ut. Man ska inte behöva trycka undan det man känner bara för att någon annan kanske har det värre. Förstår att om man nu har det “värre” så kan man känna ilska över att någon annan har ångest över en sak som inte känns så märkvärdig eller jobbig för just Dig. Men man måste låta personen( i det här fallet Alice) få känna så ändå. Vi måste sluta jämföra vår ångest med varandra och istället ha lite mer förståelse tycker jag!

  Reply
 • Känner igen mig såväl i känslan du beskriver. Att ha haft underliggande stress så länge som bara exploderar när något “litet” går fel. Skickar styrkekramar ❤❤ Kämpa på Alice. Det var faktiskt så skönt att läsa att någon annan upplever något som liknar det jag brukar vara med om ❤

  Reply
 • Snälla Alice ta inte upp det här igen på poddcasten. Kommer kännas så tråkigt att lyssna på det!!

  Reply
 • Det finns vissa som inte har ett hem, ingenting att komma hem till. Ingenting att kalla hem. Snälla, torka dina små tårar över ditt ikke färdiga kök och tänk efter innan ditt liv raserar över något så ytligt.

  Reply
 • Jag förstår verkligen hur du känner Och jag känner med dej!
  Vi rev ut vårat kök i vårt hus i slutet på Januari i år och det beräknades att det skulle va klart på max 4 veckor, MEN det va så jäkla mycket krångel! Det skickades fel delar, fel ritningar, skadade produkter osv. ALLT gick emot oss kändes det som.. Men efter 3 (!!!) månader så blev köket äntligen klart, så nöjd och det är så fint och jag älskar det!
  Men va det tog hårt på oss att leva i detta. Helt utan kök. Jag, min man och våran 7 åriga dotter och våra djur.. Det tog så mycket på kraft, ork och lust till att göra något! I efterhand nu så känns det bra, men det va en lång väg som till slut tog slut!

  Hoppas du mår bättre snart och att eran renovering snart är klar, så du får njuta av det! Precis som jag nu gör med vårat! 😊

  Fortsätt va så fantastisk som du är!

  Reply
 • Jag tänkte precis samma sak. Tror till om med Moa skrev en likande text med samma uttryck att livet kom ikapp och att hon visste att hon var “för lycklig” och att det var för bra för att vara sant. Extremt okänsligt

  Reply
 • Man läser väl alice blogg för att man tycker om alice. inte blir man arg på vad hon väljer att ha för rubrik. och här uttrycker sig alice tydligt att hennes ångest kryper sig tillbaka och hon inte mår så bra. då tror inte jag det första hon tänker på är PR eller moa mattson…

  Reply
 • Hahha hon nämde dig. Du ska inte lägga dig i vad hon tar upp i SIN podcast.

  Reply
 • Låt henne vara 😊))

  Reply
 • Men alltså hur tänker du? Så onödigt att bete sig så mot henne…. Reality check please på dig själv

  Reply