Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:23 | September 20, 2018

Att tänka på när du inreder ditt hem

Ni som följer mig vet vilken otrolig kamp jag tycker det är att inreda/renovera en lägenhet. Antalet beslut som måste fattas om de allra minsta detaljerna gör mig utmattad bara att tänka på haha. Tur att det samtidigt är så jäkla roligt, annars hade jag aldrig löst det!

Jag frågade er på instastory igår hur ni gick till väga ifall ni någonsin befunnit er i samma situation och dessa grymma tips fick jag:

– Ta en sak i taget

Både ekonomiskt och stilmässigt så är det allra bästa att inte stressa fram någonting man troligtvis ändå kommer ångra längre fram. Jag är sådan som vill att allt ska hända nununu och jag måste bli bättre på att luta mig tillbaka och njuta av förvandlingsprocessen, ett steg i taget.

– Skapa moodboards

Skapa ett snyggt moodboard och följ det efter känsla och färg. Det gör det enklare att gå tillbaka till när man känner sig lite lost! Jag gillar “natur”färger och material så som linnetyg, kalkfärger och mörka trädslag enligt bilderna ovan. Det blir lätt att jag känner mig helt vilse när jag plötsligt börja tänka att jag ska massa färgglada ting som är snyggt som detalj men kanske egentligen inte min stil att ha mycket av… om det makes sense.

– Bestäm vem som projektleder

Ibland är det svårt att enas om vad man tycker är snyggt i hemmet och inte. Om man är två personer som har starka åsikter kan det bli nästintill omöjligt. Men för att undvika att sambolivet ska fallera helt så är det bra att bestämma vem som projektleder och därmed har veto ifall ni blir oense. Det finns oftast någon i hemmet som bryr sig och har lite mer “koll” än den andre…….. i mitt fall är det jag 😉 (sorry babe)

– Kolla pinterest

Jag kan inte beskriva nog hur hjälpsam Pinterest har varit i denna röra. Jag kan gå dit för att hitta smarta lösningar, idéer, färgkombinationer och all inspiration jag behöver + mer. Länge leve Pinterest!

Dessa kanske är de mest självklara grejerna men för min del har de varit fett bra att bli påminda om
! Det har sedan jag bodde i mitt flickrum hemma i Göteborg varit min dröm att få inreda mitt alldeles egna hem precis som jag velat ha det. Nu sitter jag här i min första lägenhet som äntligen är MIN och tänker banne mig njuta av detta! Haha, det blir så lätt att man glömmer bort sånt så fort någonting blir stressigt/jobbigt/dyrt. Tack för alla grymma tips hörrni!


12 kommentarer12 kommentarer om “Att tänka på när du inreder ditt hem”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Älskar pinterest, hämtar typ all inspiration där ifrån😍

  Reply
 • Så bra tips! Jag är själv lite orolig för min framtida flytt då jag är så rädd att göra ”fel”… Får gå tillbaka till detta inlägg då!
  KRAM fina, kommer bli magiskt hos Er! ❥

  Reply
 • Hej Alice! Jag skulle vilja fråga om du skulle vilja hjälpa mig sprida kunskap och vetskap om att det inte är pinsamt eller ovanligt att leva med depression eller kronisk värld. Jag har haft det sedan 6 år tillbaka och har nu börjat skriva en blogg för att få fler att våga prata öppet om det och inte skämmas över att må dåligt eller att ha värk trots att det inte syns. Vore jättesnällt om du skulle vilja hjälpa mig med detta! Massa kramar till dig!

  Reply
 • Så himla bra tips! 😍 Jag känner lika som du, blir så stressad ibland och vill att allt ska ske helst igår 😂

  Reply
 • Jag är exakt likadan, men jag har lärt mig att ha lite is i magen för man hinner alltid ändra sig! Flyttade till Stockholm för nästan ett år sedan så då fick vi börja om att inreda vår nya lägenhet vilket var jättekul✨

  Reply
 • Sååå sjukt bra inlägg !!!

  Reply
 • bra tips 😃 står själv nu inför inrednings röran när vi ska flytta nästa vecka xD

  Reply
 • Möbelerade nyss om hela min lägenhet i California och inrede allt i vita trämöblern, svart sammet och silver details! Tänker att de kan ju inte bli såå fel om man håller sig till ett par enstaka färger!

  Reply
 • Jättebra inlägg och tips! ❤️

  Reply
 • Jättebra tips verkligen!!

  Reply
 • 😍🙏🏽

  Reply
 • Så bra tips som jag också tar med mig. 😊 försöker sätta våran prägel på ett radhus. 😀 lycka till med lägenheten. Kommer bli kanon. Vad valde ni för färg på köket?

  Reply