Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:41 | August 17, 2018

Svar på Q&A – Självkänsla, karriär och relationer

Jag kan ställa min fråga här som jag frågade på din instastory men du inte svarade på (no hard feelings, skulle ändå va glad för ett långt svar här på bloggen hehe). Jag undrar hur du tacklar självförtroende/självkänsla? Jag har följt dig från start i princip och har alltid tyckt du verkat så ödmjuk men samtidigt är du så jääävla ball och jag inspireras så mycket av dig. Puss o kram, tack för bästa bloggen <3

Oj, bra fråga!!! Jag vet att jag tappar självförtroende/självkänsla när jag förlorar syftet med det jag håller på med. Om jag följer strömmen för mycket och efterliknar det alla andra gör och säger förlorar jag mig själv och min idé om vem jag vill vara. För mig har det alltid varit viktigt att påminna mig själv om just det. Försöka hitta tillbaka till den visionen jag hade från början om vem jag vill vara och vilken väg jag ville gå. För om man följer någon annans spår hela tiden så tror jag man förlorar självförtroende och tron på att man kan göra/vara något helt unikt. Att jag är bra precis så som jag är.
Sen så måste jag omge mig med människor som inspirerar mig på ett eller annat sätt. På senare år har jag insett hur otroligt påverkad jag blir av andras energier och hur viktigt det är att jag sorterar bland mina bekantskaper för att förstå vilka som ger och tar energi. Jag lovar att det kommer göra jättestor skillnad och du kommer direkt att märka det på ditt egna självförtroende. Det finns de som tror på dig och det finns tyvärr dem som vill att det ska gå dåligt för dig och de sistnämnda måste bort.
Vad gäller att vara ödmjuk trots framgång så har jag en bild av att det är ett personlighetsdrag. Jag tror alla mina vänner kan intyga att jag inte är den som skulle förlora fotfästet i första taget. Jag har svårt att värdera olika människor beroende på dess olikheter så som framgång och kändisskap. För mig krävs det en personlighet och en ödmjukhet som backar upp det för att jag genuint ska beundra en person på det sättet. Hoppas ni förstår vad jag menar.
Våga göra din egen grej och sortera bort dem med dålig energi är mina tips!

Nu när du varit i gbg trakterna (å det värkar som att du mår bra å trivs att vara på ”hemmaplan”) känner du ngt sug att flytta tbx? eller känns alltid stockholms flytten helt rätt

Det är alltid lika mysigt att komma tillbaka till Göteborg och familj. Dock känner jag mig mer säker än någonsin att jag gjort rätt beslut i att flytta till Stockholm och jag kan inte riktigt se en framtid där jag flyttar tillbaka hem till Göteborg. Dels för att jag “gjort” staden som sådan då det är där jag bott mer eller mindre hela mitt liv. Sedan så kvarstår faktumet om att jag utvecklas så otroligt mycket mer i Stockholm där det (tyvärr) finns så otroligt mycket större möjligheter. Man inser först när man flyttat och testat på vilken otroligt stor skillnad det faktiskt är!

Vart handlar du när du ska handla kläder online?<3 (Tack förresten att du har gått och blivit lite av en stilikon för mig! hahah)

Heej! Åh va kul :):) Tack snälla.
Jag shoppar sällan men när jag gör det så är det online och då blir det sidor som asos och nelly.com. Jag älskar att shoppa second hand och humana här i Stockholm har riktigt bra utbud om man vill hitta något unikt för en billig peng. Annars gillar jag att shoppa i butiker som H&M, Weekday, Zara etc.

Berätta lite om din backpackresa! 😃 Tyckte du om “backpacking” som resetyp? Och vilka länder besökte du när du backpackade? Reste du med vänner, en eller flera? 😊

Jag reste runt i Asien efter gymnasiet och bokade först resan helt själv. Två kompisar bokade biljett de också och vi blev en trio som reste tillsammans. Jag visste att jag ville resa runt ett tag så jag jobbade stenhårt efter gymnasiet i ett halvår och sen hade jag budget för att resa runt i tre-fyra månader. Jag reste runt i Thailand, Singapore, Indonesien, Malaysia, Filippinerna (hoppas inte jag glömde något ställe) och jag lärde mig så oroligt mycket av den resan. Dels att klara mig själv på resande fot, hur olika vi alla fungerar som människor och inte minst värdet av pengar och hur mycket man egentligen kan få för väldigt lite.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv? Och vad skulle du vilja förbättra?

Jag skulle vilja säga att jag är nöjd med det faktum att jag är genuin. Jag försöker vara så snäll och omtänksam jag kan och misslyckas jag med det så går jag runt med extrem ångest dagarna i ända. Jag skulle vilja förbättra min förmåga att prioritera mitt välmående före annat bättre. Jag är sådan som skjuter på att ta tag i det till ett senare tillfälle då jag tycker att jobb eller vänner går före många gånger.

Vad hände mellan moa och dig? har det hänt nåt eller gled ni bara ifrån varann typ?

Rolig fråga faktiskt. Jag och @moamattsson umgicks väldigt mycket förr och kom varandra väldigt nära. Det är som du säger att vi bara glidit ifrån då vi båda gjorde olika saker under en period och har inte umgåtts lika mycket som vi gjort innan. Hon ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag längtar efter att få börja mysa med henne nu när hon kommit tillbaka till Stockholm efter en lång sommar i Gbg.

Blir du och Bianca någonsin osams? Är det svårt att vara kollegor genom podden och samtidigt så nära vänner?

Både ja och nej. Vi har haft max 1 “tjaffs” som knappt går att tolka som att vi vart osams. Vi är båda väldigt öppna med vad vi tänker när vi pratar och jag tror att det är därför vi inte bråkat hittills. Så fort vi skulle sluta vara det kommer vi säkert bråka! Vår relation är fortfarande förhållandevis ny trots att vi klickat väldigt fort så vi har såklart tid på oss att gnabbas och tjaffsa i lång tid framöver 😉
Vad gäller att vara kollegor och nära vänner kan såklart skava men jag tycker att vi hittills varit riktigt bra på att respektera varandra och inte lägga onödigt stor press på varandra om något annat kommer emellan. Vi gör ju podden först och främst för att det är fett kul och sekundärt att det är vårt jobb. Så fort det inte är kul längre så är det ju inte värt det!

Hur redigerar du dina bilder? 💕

Jag redigerar mina kamerabilder i Lightroom och mina mobilbilder i Facetune, vsco och afterlight. Jag använder tre olika filter i Vsco men vilka det är tänker jag inte avslöja 😉


6 kommentarer6 kommentarer om “Svar på Q&A – Självkänsla, karriär och relationer”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • vilken telefon använder du och bianca ?

  Reply
 • heej❤️ älskar din blogg såå himla mycket och du är såå duktig❤️ i ett av poddavsnitten så sa du att du saknade att ha mens och så och jag undrar vad som hände? du behöver värkligen inte svara om det är ett känsligt tema<3

  Reply
 • Fint och personligt inlägg. Håller verkligen med om att det är viktigt att vara med personer som får en att må bra. Att kunna inspireras av och gör en själv till en bättre person🧡

  Reply
 • Jättebra inlägg och kul att få läsa lite mer personligt!! <3

  Reply
 • intressant och bra inlägg !!
  kan du visa hur su redigerar dina bilder i lightroom ?
  kram

  Reply
 • Suuuperbra inlägg!

  Reply