Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:42 | August 6, 2018

HJÄLP – Vad ska vi ha för golv?

Alltså, jag håller på att bli fullständigt galen. Direkt när vi kom hem till Stockholm igår så mötte jag och Philip upp en kille som ska hjälpa oss få ordning på lägenheten. Vi gick igenom vad som skulle göras och hur vi ville ha det och enades om att slutresultatet kommer att bli jäkligt snyggt. Det enda jag och Philip inte kunde komma fram till är hur vi ska göra med golvet.

Golvet vi har i vardasrummet nu, i olika ljus.

I vardagsrummet har vi det här golvet – ett superfint trägolv som bara egentligen behöver behandlas för att det ska bli riktigt snyggt. MEN det knarrar undertill och för att få bort knarret kommer vi att behöva ta bort golvet. Jag har egentligen ingen erfarenhet av knarrigt golv och jag vet att det finns en charm i knarriga golv i tex äldre sekelskifteslägenheter. Dock tror jag att jag kommer att bli galen på ljudet eftersom det är en yta som vi kommer att gå på väldigt mycket. Om man ska upp på natten och ta ett glas vatten vill man liksom slippa väcka sambon.
Nästa aspekt är att köket och vardagsrummet nu kommer att bli ett eftersom vi rev ner väggen som fördelade dem två. Golvet i köket är något högre i nivåskillnad från vardagsrummet och för att bli av med nivåskillnaden kommer vi att behöva lägga en list (som jag helst undviker) eller lägga ett helt nytt golv på det gamla golvet så att nivåskillnaden blir jämn i hela köket och vardagsrummet. Det låg ett fult laminatgolv i köket innan vi tog bort det helt.

Så nu är frågan:

1. Ska vi köpa snarlikt trägolv och lägga i käket för att binda ihop med en list mot nivåskillnaden samt inte göra något åt knarret i vardagsrummet?

2. Ska vi lägga nytt golv ovanpå det gamla trägolvet för att jämna ut nivåskillnaden och bli av med knarret?

Om du tycker alternativ nummer två… vilket trägolv ska vi då ha? Är laminatgolv uteslutet? Jag har hört att det inte är så estetiskt snyggt med laminatgolv men jag har också hört att kvalitén och utseendet har förbättrats avsevärt det senaste. För att inte tala om den extrema prisskillnaden på dem två…
Med tanke på att vi har mörkt kök bör vi kanske titta på lite ljusare ekgolv att lägga i hela lägenheten?

Help me out!!!


77 kommentarer77 kommentarer om “HJÄLP – Vad ska vi ha för golv?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Gör alternativ nummer 2!!!! Det är så mycket finare att ha samma golv i samma höjd i hela lägenheten! Jag renoverade min lägenhet förra året och gjorde inte det och nu ångrar jag mig så mycket!! Det så mycket cleanare ut med samma golv överallt

  Reply
 • Röstar på att lägga nytt golv för att slippa knarret och listen som ger en känsla av ”lapp-täcke”. 😊

  Reply
 • Alt. 2 för att få det enhetligt! Satsa på ett MATTLACKAT laminatgolv typ vitlaserad ek för att få det ljust. ofta är det att laminatgolv är blanka som gör att det ser plastigt och billigt ut. Men kör ni på en matt yta så funkar det fint 👍🏻 Satsa ocskå på ENSTAVS så det blir som ett blankgolv och inte som ett lapptäcke 👌🏻😍 Kommer bli grymt!

  Reply
 • Jag hade tagit bort allt och lagt nytt 😊 Tagit ett Furugolv för en fin kontrast till de mörka köket.

  Reply
 • Hej! Alternativ 2, bäst att göra allt ordentligt från början, ni kommer inte ångra er sen! Vi har svart kök och har lagt in fiskbensparkett som vi oljat in i en lite mörkare ton och det ger en riktig lyxkänsla tycker jag. Då med ljusa väggar i huset! Lycka till! 😍

  Reply
 • Alexandra Bring har precis renoverat, deras golv är👌🏽👌🏽 Alltså nr 2, byt!

  Reply
 • Alternativ 2! Så blir det likt gulv i stue og på kjøkken, samt ingen høydeforskjell på gulvet😍 Jeg har tidligere alltid «vært imot» laminatgulv, men når mine foreldre kjøpte nybygget leilighet, gikk de for et utrolig fint laminatgulv! det både såg og føltes ut som vanlig parkett, samtidig som det tåler mye mer! Man kan jo finne mange forskjellige typer laminatgulv, som kanskje ligger i øverste prisklasse på laminat, men som samtidig er billigere en et eventuelt ønsker parkettgulv! Tror uansett at du kommer til å løse dette 😍😍 ser fram mot del 2 av renoveringsvloggen!✨

  Reply
 • nr 2!!!

  Reply
 • alternariv 2! ni kommer ångra er om ni inte gör allt sammavävd nu på en gång.. det är inte så att ni kommer att börja renovera snart igen. gör de medan ni håller på! prisskillnad javisst men det är värt det.. lovar! kramar

  Reply
 • Hej!! Jag arbetar som mäklare och hjälper många med deras renoveringar. Jag tycker absolut du bör lägga ett nytt golv och satsa på att behålla bostadens charm. Satsa på ett snyggt plankgolv!! Personligen älskar jag ljuslaserat golv men det kan även vara snyggt med mörkare beroende på er stil!! så kul!! Ser fram emot att se resultatet 😊

  Reply
 • två! jag har alltid velat ha ett gammalt golv så när vi renoverade lägenheten drog vi bort det gamla laminatgolvet men trägolvet under var så himla slitet så vi köpte nytt finare laminatgolv, det finns faktiskt fina laminatgolv om man letar lite 😊 vårt är från märket Pergo

  Reply
 • Totalrenoverade en lägenhet med min kille under tre månader. Vi rev också väggen mellan kök och vardagsrum för att få det mer öppet. Ett beslut jag absolut inte ångrar! Vi valde att lägga nytt golv (samma) i båda för att få samma höjd i båda rummen. Eftersom att du redan kommit fram till att du helst undviker list tycker jag du ska välja alternativ två (så länge det golvet som ligger nu inte är något slags gammalt golv som skulle kunna höja lägenhetens värde vid föräsljning). Fiskbensparkett är galet snyggt och ger mer av en sekelskifteskänsla, men är svindyrt och också mer känsligt mot vatten, vilket ju kan vara jobbigt i ett kök. I min och min killes renovering valde vi att satsa på ett mörkare trägolv från Hornbach. Finns mycket snygga golv som inte är så fasligt dyra. Ett alternativ är ju att lägga in en snygg klinkers i köket och sen köra en list och ha annat golv i vardagsrummet, men med samma höjd. Personligen tycker jag dock det är fint med enhetligt. Skulle jag ge er ett råd så är det: Hitta ett alternativ som ni båda är nöjda med. Men kompromissa lagom. Köp inget ni känner att “jaja, vi tar väl det då” men ruinera er heller inte då ni säkert kommer flytta i framtiden. Stor kram och lycka till mvh, 27 år och vet hur det är att ha golvpanik <3

  Reply
 • Alternativ 2!!

  Reply
 • Nr 2, alla dagar i veckan. vi va i samma sits
  när vi renoverade, gjorde misstaget (förslag nr 1) och är så missnöjda!! visst, tråkigt med det fina gamla golven men helheten är viktigast! vit-laserat golv är enligt mig finast! Om ni har en 60-70 tals lägga, eller nyare, kanske tre-stavsparkett. Annars är ju plankgolv dröm, ev lamellgolv i furu, jäkligt fint. Lycka till!!!!

  Reply
 • alt 2! jag renoveradet min lgh förra året och lade helt nytt vitlaserat trägolv med breda plankor i hela lgh! blev sjukt ljust och fint samt inhet knarr (sekelskifteslgh)

  Reply
 • vaaaad du än gör snälla förstör inte din fina lägenhet med laminat. man märker verkligen skillnad och det ser inte lika äkta ut!
  tycker att ni ska läggs nytt fint golv nu när det ändå (som du sagt) är ett renoveringsprojekt 😊 kram

  Reply
 • Tycker att ni ska lägga nytt golv alla dagar i veckan. Och tycker verkligen ni ska lägga ett ordentligt ek-parkett golv. Ett sånt golv är mycket tåligare och går också att slipa om efter några år om man skulle vilja det. Laminat golv blir repigt och håligt bara man tappar ett par nycklar plus att det inte alls är lika hållbart. Lycka till!! 😊

  Reply
 • Jag renoverade min lägenhet i våras, har också knarrande golv men tycker bara det är charmigt!! Slipade och pigmenterade fiskbensparketten och la parkett i liknande nyans i köket (öppet ut till vardagsrummet). Var tvungen att sätta en list då jag också hade nivåskillnad, var väldigt skeptisk men blev jättenöjd!

  Reply
 • tycker nummer 2, ni köper ett nytt fräscht golv plus att ni blir av med knarret

  Reply
 • alternativ nummer 2! tycker ni ska satsa på ett ljust laminat! Marknaden inom laminat har blivit så jäkla brett och finns mycket utbud! Googla och läs mycket recensioner(jag är bl.a med i en grupp på FB som heter Heminredning tips och inspiration, där kan du fråga om tips och recensioner från privatpersoner)

  Reply
 • Jag hade betsat golvet i en ljus nyans. finns en fin som heter champagne. sen hade jag gått till en golvläggare och bett dem göra exakt samma i köket. det fixar en bra golvläggare. Betsa sen det i samma nyans. Jag hade inte tagit bort trägolvet, laminat är inte alls lika fint i längden har vi befarat. Sen kan du ju alltid ändra nyans på ett trägolv om man kanske vill ha mörkare någon gång. Lycka till🤗🤗🤗

  Reply
 • nr 2 och ljust golv! hårdvaxat furugolv med större bredd är riktigt snyggt tycker jag 😊

  Reply
 • Lägg nytt enhetligt golv i hela lägenheten utan skavanker eller knarr! ni kommer aldrig ångra att ni gjorde rätt och ordentligt från början även om priset svider! Jag bytte mitt golv vilket jag först inte hade räknat med då jag på visningen trodde att lägenheten hade trägolv men det visade sig senare vara ett laminatgolv i träimitation (inte fint och inget i närheten av ”äkta vara”). Jag jagade många olika relativt billiga alternativ och hittade fina på hornbasch för strax under 400kr/ kvm. Lycka till!

  Reply
 • Om du verkligen inte vill ha list så kör på att lägga nygg golv och jämna ut så. När jag renoverade min lägenhet så var det en jätteful plastmatta, så jag köpte laminatgolv och är nöjd. Mitt ser ut som “vanligt” trägolv (Furu)… Beror såklart helt vilket laminat men jag skulle inte säga att laminat är helt dumt. 😘

  Reply
 • Jag hade kört på alternativ 2, inget knarr & ni slipper en ful list❤️

  Reply
 • Nytt golv i hela lägenheten så ni slipper knarret + jag skulle rösta på något lite ljusare ek-golv som du skrev i slutet sv inlägget, hade blivit dösnyggt till mörkt kök!! Lycka till❤️

  Reply
 • alt 2!!! Eftersom ni inte kommer ha någon vägg elr dörr som skiljer av de två olika golven är det mkt snyggare med ett enhetligt golv. Satsa på ett ljust trägolv också, får lägenheten att se större och fräschare ut!

  Reply
 • Alternativ 2 låter bäst, tycker jag. Håller med om ett ljusare golv men ni skulle även kunna kolla hur grått golv skulle se ut?

  Reply
 • Vi hade ett knarrigt golv i min gamla lägenhet, och det var extremt jobbig så jag rekommenderar verkligen att satsa på något nytt! 😊

  Reply
 • nummer 2! och röstar på äkta trä!

  Reply
 • Jag tror du kommer att bli galen av ett knarrigt golv, när ni väl fixar och donar så lika bra att göra golven!
  Jag är inget stort fan i träfärg så jag skulle köra på trä fast åt det vita hållet. Tänk typ kenzas golv
  Och jag personligen ser eller känner ingen skillnad på parkett eller äkta trä, dessutom så kan man ju byta ut parkett billigt om man blir less eller det kommer någon as snygg trend

  Reply
 • Nummer 2! Parkettgolv i en ljusare nyans, åt det vita håller!

  Reply
 • Helt klart alternativ 2, du kommer ångra dig både av utseendet och knarrandet av alternativ 1.

  vad gäller laminat/trä så behöver det inte vara jättestor prisskillnad. laminatgolv har gått upp i pris ganska mycket, särskilt om du ska ha ett bra. Rent allmänt så är ju laminatgolv inte trä och därmed något plastigare och framförallt klapprigare (hörs väldigt tydlig skillnad om man till exempel har hund). Fördel med laminat är att de är väldigt tåliga till skillnad från trägolv där du lätt får repor och ”hack” om du skulle tappa något.

  Jag är dock för trägolv ändå, det ger en mjukare och lyxigare känsla. Skulle rekommendera att gå runt i butiker och kika- golv som butiken har på lager brukar ha betydligt bättre priser än om du bara kollar på nätet för att hitta något.

  Nu blev det ett långt svar, mvh jobbar i färg- och golvbutik😅

  Reply
 • Vinylgolv is the shit!!! Har precis renoverat hemma och lagt vinylgolv. Det är verkligen så bra, och skönt att gå på. 1 det är sååå smidigt att lägga det, 2 billigt och slitstarkt samt att det är riktigt snyggt!!

  Reply
 • Av egen erfarenhet (har nyss renoverat min första lgh som hade likadant golv som er) tycker jag ni ska lägga golv ovanpå. Vi valde att lägga parkett i Ek från Jem & Fix, jättenöjd med det! Ett ganska billigt golv men det syns inte. Däremot är det som du skriver, det finns snyggare laminatgolv numera. Men då tror jag man måste välja den dyrare sortens laminat (även om inget laminat är riktigt dyrt). Det är både mer slittåligt och billigare än parkett. Vi valde parkett för att vi hittade ett billigt men ändå snyggt parkettgolv, men nu i eftehand har vi insett att det är väldigt känsligt. Tappar man nåt blir det märke.

  Summan av kardimumman är väl att parkett = snyggare, mer “äkta” men dyarare och minsta lilla lämnar märke i golvet. Laminat = lite “plastigt” men finns snygga laminatgolv numera, billigare och slittåligare.

  Reply
 • alt 1 tycker jag! orginalparkett är himla fint och behåller åldern/värdet på lägenheten. Har bott i lägenheter med knarrigt golv hela mitt liv och är inget jag störde mig på, kändes som hemma och en stor fin matta kan dämpa om det är de ni är rädda för 😊

  Reply
 • Alternativ 2 var galet fint !!!<3

  Reply
 • tycker alternativ 2, ljust golv är så fint!!

  Reply
 • Helt klart alternativ nummer två!! Det nuvarande har sin charm, MEN tror det kommer bli skitsnyggt med nytt (och samma!) golv i hela lägneheten så det blir enhetligt. Dessutom slipper ni knarrandet😉

  Reply
 • tkr också alternativ 2. Eftersom att ni kommer ha mörkt kök blir det assssss snygt med ljust ekgolv istället för gul aktig. Knarret åker bort och tror ej att ni kommer ångra det 😊))

  Reply
 • hej! om ni har möjlighet att byta golv så röstar jag definitivt på alternativ 2! min sambo jobbar som golvläggare och la ljus plank i vår lägenhet och det gjorde sån skillnad, det blev enhetligt och lägenheten kändes större! jag röstade för furu som vi skulle betsa ljusare, men sedan hittade han golvet kährs crisp, som passar väldigt bra hos oss. Han beställde golvet till inköpspris via jobbet, kanske kan hjälpa er med det med om jag frågar! lycka till i djungeln😊

  Reply
 • Jag tycker helt klart 2! Jag har själv haft knarrigt golv hemma och det är extremt jobbigt. Däremot så tycker jag inte att ni ska ta laminatgolv då det inte alls är så fint. Ta ekgolv istället fast inte lakatt men riktigt trä och rättså tjocka bitar/typ plankor eller vad amn nu säger!

  Reply
 • Sååå svårt men jag hade nog haft kvar det golvet som finns o levt med knarret eftersom det är så himla charmigt med gamla trägolv!! Kan nog vara så att jag hade gjort så för att jag alltid bott i äldre hem med knarriga golv o är så van vid det. Så jag ”röstar” på alternativ 1 tror jag!! Men sen beror det ju lite på vad man gillar också, tycker ni att golvets utseende idag är snyggt? eller hade ni velat att det såg ut på ett annat sätt? känns golvet snyggt till den inredningsstil som ni tänkt eller hade något annat golv varit snyggare? Lycka till!!🙌🌻💕

  Reply
 • Tycker utan tvekan alternativ 2, och ekgolv låter skitsnyggt. Speciellt till ett mörkt kök. Är ju ingen expert men vet att jag personligen hade fått panik av knarret, klarar ju knapt av knarret i ena trappsteget här hemma, haha. Tycker nog även att det snyggast med samma typ av golv i hela bostaden (eller ja det som är i trä förstås). Lycka till med renoveringen nu, kommer bli jättefint<33

  Reply
 • Alternativ 1 såklart!! Gammalt fint trägolv är ju så charmigt, laminat är så… själlöst? Jag tror inte man vaknar av lite knarr, iaf inte efter ett tag när ni vant er!

  Reply
 • Alt 1!! Jag kommer bli arg om ni tar bort det gamla golvet!!!!! nä skoja men om det är riktig parkett ni har måste ni ju spara det! Så himla trevligt med sekelskifesstilen och jag tycker att man renoverar bort lägenhetens positiva aspekter om man gör för mycket, om ni ville ha “modern stil” kunde ni väl köpt ett nybygge? Knarret tycker jag nästan tillför något! Nu vet jag inte hur planlösningen ser ut men går det inte att ändå ha ett annat golv i det gamla köket, typ sten? Och annars borde det inte vara så svårt att lösa samma parkett, kan du inte dra några plankor i ett annat mönster för att slippa listen/ göra den snyggare? och sen fortsätta med samma parkett som i vardagsrummet? Typ såhär http://www.svetra.nu/wp-content/uploads/2014/12/stav01-e1419243345671.jpg
  https://www.pinterest.se/pin/794392821742152850/. Eller bara blanda parkett med olika mönster? Angående höjdskillnaden så borde den gå att bila bort, vi hade en sån höjdskillnad i vårt kök och vår hantverkare sa att den inte gick att göra något åt men så frågade pappa en annan hantverkare som sa att det gick men var asjobbigt. Så hos oss blev det skitbra men det var jävligt jobbigt. HUrsomhelst SPARA!! <333

  Reply
 • Hej Alice!

  Jag tycker som många ovan – kör på ett och samma golv i hela lägenheten. Det blir framförallt enhetligt samt att ni slipper det knarrande ljudet. Det finns laminatgolv till bra pris som även håller kvalitén. Jag skulle satsa på ett ljusare golv, gärna åt det gråa hållet som en kontrast till ert mörka kök. Och förresten – önskar du bolla ideér med någon angående alla inredningsfrågor så får du mer än gärna höra av dig till mig. Jag driver inredningsföretaget Hillehem och arbetar även som mäklarfotograf. Jag hjälper er gärna om ni har funderingar eller behövs tips och råd! Kram

  Reply
 • jag tycker alternativ 2, samt ljust ekgolv!

  Reply
 • Hej jag tror det blir bäst med ett och samma golv överallt. instämmer med ljust golv, hade kanske varit snyggt med vitt..?

  Reply
 • Själv älskar jag riktigt mörkt trägolv- såå fint. Blir finare med samma golv överallt också.

  Reply
 • ja snyggare att ha samma i hela! Trägolv i fiskbensparkett är det snyggaste som finns!

  Reply
 • 1. Samma golv överallt i alla rum, annars får man ingen helget- inga lister what so ever.
  2. INTE laminat.
  3. INTE mörkt golv. Kör på breda men moderna plankor. t.ex: http://rebeccapecci.se/tag/tragolv/page/2/
  4. Ja fiskbensparkett är svinsnyggt men ytterst få som gör det och väldigt dyrt.

  Reply
 • Röstar för nummer 2. Dock är laminat ganska “högljutt” eller hur jag skall förklara. Det liksom låter jättemycket om du tappar nåt, går med klack osv. När vi byggde hus nyss lade vi Pergos vinylklick, min kille o hans polare satte ner det själva på 2 dagar (trots opfrossiga), supermjukt att gå på och jättevackert! Checka in pergo.se 😊

  Reply
 • tycker att ni borde ha samma golv överallt, något i denna stilen:
  https://www.buildor.se/berryalloc-laminatgolv-original-ljus-ek-plank?utm_source=google_shopping&gclid=Cj0KCQjw45_bBRD_ARIsAJ6wUXQ9XawzNUmCIcYWNty27k19vWatZ1rd7BBkFHw6f4q_avFKNGubbeEaAoW1EALw_wcB

  Reply
 • tänk på att laminatgolv är väldigt kalla då det är ett dött material. ett fint kvalitetsgolv är en klok investering för framtiden. jag skulle ju hellre stå ut med det gamla golvet som knarrar och slipa det. det går att betsa golv så att du får den nyans du vill. som snickare själv så älskar jag hantverket som ligger i det gamla golvet.

  Reply
 • jag skulle inte rekomendera ett trägolv i ett kök då trägolv inte är så tåliga och repor direkt i det. ha samma golv i hela lägenheten är mycket snyggare. det finns snygga laminat golv men då kostar det mer 😊 hoppas allting går bra för er

  Reply
 • Jag skulle lägga nytt golv i hela lägenheten om jag var er! hitta ett riktigt snyggt golv så får ni ett genomgående intryck genom hela lägenheten! och tänk om ni ångrar er sen när ni flyttat in? blir nog ett mycket större projekt när ni har massa möbler där och när ni faktiskt måste bo i stöket! det kommer bli superbra vad ni än väljer för nytt golv! ☺️

  Reply
 • vi valde bort vårat gamla golv i vardagsrummet som såg ut som ert, vi bytte i alla rum och la ovanpå det gamla i vardagsrummet. Jag är hittils väldigt nöjd med vårt laminatgolv från ikea, bra pris och de känns tåligt! och skönt att ha samma i hela lägenheten.

  Reply
 • Gå till linoleumkompaniet på Rådmansgatan 😉

  Reply
 • Kikat på din renoveringsblogg och ÄLSKAR DEN!! Förstår ditt dilemma, jag skulle nog faktiskt investerat i ett nytt golv i hela lägenheten med en gång! Trots att golvet i vardagsrummet är så fint så är det betydligt bökigare att lägga nytt golv sen om det är så att du inte klarar av knarrandet.. Nu har du varken möbler eller annat i vägen för att faktiskt göra jobbet ordentligt med en gång istället för att behöva lägga ner massa energi i framtiden på detta! 😃 Stort lycka till fortsatt med renoveringen, ser fram emot slutresultatet!
  https://nouw.com/mariesamuelsson

  Reply
 • Ta bort det knarriga golvet!! 😊

  Reply
 • Hej! Definitivt byt ut golvet, det kommer att irritera er tror jag (knarret). Jag har lagt in laminatgolv, i ljus brunt/beige med gråa toner i typ hela lägenheten och ser sååå fantastiskt ut. Ser verkligen äkta ut och spenderade inte en förmögenhet på det. Det lilla jag vet är att tjockleken spelar stor roll- köp 8mm eller över. Ha också bra underlägg. Bor i Skottland så kan tyvärr inte rekommendera någon butik men det måste finnas märken som är lite mer kända för sina laminatgolv i Sverige också, så att du kan vara säker på kvalitén. Ta också sånt som tål vatten lite bättre. Det är iaf mitt tipps 😊 ha det bra! Kram

  Reply
 • vi håller också på att göra om lägenheten och har valt ett lite dyrare laminatgolv (fortfarande billigare än parkett dock) som är ljust! nästan vit ek. vi håller också på att göra ett mörkt kök och tror verkligen det kommer bli supersnyggt!!! RECCCOMMEND

  Reply
 • Lägg in nytt golv i hela lägenheten! Vit betsat trägolv är det snuggaste som finns!

  Reply
 • tycker lätt att ni ska behålla govlet, MEN. den där listen vill man ju vara utan… så skulle i såfall lägga nytt golv över det gamla. är inget fan av att riva ut fina golv för något så charmigt som golvknarr 😉

  Reply
 • hade precis samma problem med knarrigt golv och nivåskillnader bär vi renoverade vår lägenhet här i gbg, vi la nytt ljust över det gamla och jag är såå glad att vi inte behöll det gamla knarriga, hade blivit tokig efter ett tag!

  Reply
 • Jag tycker absolut att ni ska lägga nytt golv över hela, jag hade själv knarrande golv där jag bodde innan och tyckte bara det var jobbigt, efter ett tag lär man sig exakt vart det knarrar och undviker att gå där. Där jag bor nu har jag inget knarrande golv och tycker det är så skönt.
  Tycker ni ska något ljusare golv, vilket kommer ljusa upp lägenheten, speciellt bra när ni har mörkt kök. Jag tror att man blir gladare av att vistas i ljusa rum (förutom på kvällen när man har mysbelysning) (extra viktigt på vintern) Plus det blir ingen nivåskillnad till köket, plus hållbarare, plus mer enhetligt i lägenheten. Det kommer ju också göra att lägenheten känns fräschare och nyare! 👍

  Reply
 • Tycker spontant att det känns lite tråkigt att täcka över ett fint gammalt trägolv med ett nytt i laminat. Ang nivåskillnaden och listen, kommer det att störa mycket? Kan ni inte göra något snyggt av listen så att den blir som en detalj i hemmet istället för ett nödvändigt ont? Vi borde se det fina och poetiska av gamla, hållbara, fina material som bär på en historia, vilket du också verkar vara inne på. Nytt kan man alltid få tag på men saker som bär på en historia är svårare. Sedan så kan du ju lägga ett nytt trägolv i den andra delen som du skrev hade ett fult golv och slipa och behandla det som ni eventuellt ska ha kvar.
  Lika som när man ser ett gammal byggnad med en ny touch. Det blir mer intressant för det berättar en historia än om vi bara skulle riva och bygga nytt. Tänk hållbart! Ta vara på det som finns och har ett värde och gör nya kloka materialval som komplement.

  Reply
 • Vi har pusset opp to leiligheter de siste årene, og har sverget til Pergo laminat. Selvsagt er parkett mer eksklusivt, men laminat tåler mer (som å miste en kjele i gulvet uten å få hakk), tåler fukt bedre og mtp. prisen så kan dere bytte til å ha likt gulv på kjøkkenet og stua – og slippe list. Jeg synes de har utrolige mange fine 1-stavs laminat-gulv: https://www.pergogolv.se

  Reply
 • Jag tycker också ni ska ta bort knarret. Som nårga av de andra säger – ska ni bo där länge tror jag ni kommer störa er på det. Självklart ska man tänka hållbart och ta vara på det som finns men samtidigt måste man tänka långsiktigt också och hur NI kommer må av att bo där. Det ska kännas bra för er <3

  Reply
 • Enig! Pergo laminat er nydelig. Brede og fine planker. Tåler mer vann osv.

  Reply
 • jag tycker ni ska ta bort och lägga på nytt i nån ljust färg som exempel ljus grått eller nå ljusbrun trä färg eller ett sånthär svart vitt rutit golv?<3

  Reply
 • Jag röstar för NYTT golv. Vitbetsat ekgolv, 1-stav från Kährs. MAGISKT!

  Reply
 • Absolut ej laminat!!!! Sänker värdet på lägenheten avsevärt och ger inte alls samma känsla som trä + blir lätt slitet och då kan man inte behandla det utan man måste lägga nytt! Om ni lägger nytt så välj trä, ni kommer inte ångra det!

  Reply
 • Jag hade kört på alternativ två, hade stört mig alldeles för mycket på knarrigt golv haha..

  Reply
 • Jag skulle nog antingen göra om hela golvet och i så fall lägga in golv i äkta trä, alternativt behålla det golv som är nu och sätta in någon form av list i skarven så länge och göra om allt senare.

  Reply
 • alternativ nr två!!! om du vill ha tips på golv vart ska jag skicka bilden?

  Reply