Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:36 | July 1, 2018

Renoveringsplaner hittills + planlösning

Som ni vet så pysslar jag och Philip en hel del av vår vakna tid med att förbereda renovering och inflytt i nya lägenheten. Dels så inflytten skall klaffa med andrahandskontraktet vi har nu, att det som är beställningsvara kommer i tid till att hantverkarna har tid samt att planlösningen blir så optimal som möjligt. Kök och badrum skall bevaras där det är nu fast med en helt uppfräschad look. Efter en hel del överläggning så har vi kommit fram till att vi båda prioriterar ett fräsch kök så det får vara prion i renoveringen. Vad jag förstått så är det typ dyrast att renovera ett badrum ändå…

Vi kommer att riva ner hela köket som finns nu och bygga ett helt nytt. Vi har snöat in oss på ett mörkt kök med vita detaljer likt bilden nedan. Det känns som att lägenheten får lite mer karaktär då på något vis. Om en vecka får vi tillgång till lägenheten och då ska vi se om en liten köksö får plats. Jag tycker det är så jäkla snyggt samt praktiskt att ha som avlastningsbänk och sällskapsyta… Till höger ser ni en väldigt enkel ikeaskiss som vi gjorde igår på hur ett sådant kök skulle kunna utformas. Jag funderade först ett tag på om vi skulle skippa skåp upptill men eftersom vi har rätt så högt i tak skulle det se lite konstigt ut samt slöseri med förvaringsyta.
Väggarna som ni ser på den befintliga planritningen som är mellan kök och allrum skall rivas ner och istället skall rummet bli en förlängd del av köket samt matbord. Det känns som en större prio att kunna ha många gäster som man kan bjuda över på middag istället för en stor soffa med tv. Känns mycket mer socialt så.
I allrummet så ska vi slänga upp en glasvägg för att göra en liten sovdel vilket jag tror kommer bli jäkligt nice. Ska ha möte nu under veckan som kommer för att planera lite mer tillsammans med ett företag som jobbar med skiljeväggar.

Jag är så peppad men samtidigt nervös inför hela denna renoveringen. Håller tummar och tår för att 1. Vi inte blir ruinerade 2. Allt blir bra 3. Jag och Philip håller sams. Har förstått att det gäller att inte vara naiv som par inför ett sådant här krävande projekt, haha. Men jag tror vi löser det!!! Om en vecka får vi nycklarna och du börjar äventyret!


24 kommentarer24 kommentarer om “Renoveringsplaner hittills + planlösning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kommer nog bli superbra!!

  Reply
 • mer om lägenheten!! älskar det

  Reply
 • ALLTSÅ OMG! Det kommer bli så jäkla snyggt & jag tror de kommer bli över förväntan. Har renoverat hela vår lägenhet en gång(utom badrum) men åh, vad jag vill göra om vår lägenhet nu.. Stort lycka till (: <3

  Reply
 • Spännande! Det kommer att bli väldigt snyggt tror jag 😊 Är själv på gång med att byta bostad, det är så mycket att tänka på…

  Reply
 • wow ser riktigt bra ut! ska bli spännande att följa med i renoveringen fråm början till slut 😍 lycka till med allt! 🌻

  Reply
 • Ett tips är att ni har överskåpet ändå upp i taket. Eller i alla fall sätter så de ser ut som de går ändå upp. All damm som samlas på de skåpen är inte trevligt att städa, de försvinner aldrig helt. Ska bli kul att följa ! 😊

  Reply
 • Åhh men det blir säkert hur bra som helst!!

  Reply
 • tror att det kommer bli såååååå fint.

  Reply
 • såååå spännade!

  Reply
 • Ska verkligen bli superkul att få se hur resultatet blir!! Det skulle vara roligt om du kunde vlogga lite när ni renoverar och så! <3

  Reply
 • Åååh låter som det kommer bli så fint! Vore jätteroligt om du skulle göra flyttvloggar och visa lite av renovering och inredning och så. Ska själv flytta om 2(!!!) veckor och söker efter all inspiration jag kan få!:))

  Reply
 • Oj vad snyggt det kommer bli!

  Reply
 • Lycka till!!!

  Reply
 • omg, längtar tills allt blir klart och man får se hur fint det kommer bli

  Reply
 • Kommer nog bli skitsnyggt! Hoppas ni får till en köksö, det är så snyggt och socialt. Tänkte bara på det med sovalkoven, känns smartast att ha den på sidan där fönstret inte är? Kanske var så du menade 😊 tänker bara att man vill få så mycket ljus som möjligt in i allrummet och så lite som möjligt i sovplatsen.
  Sk bli så spännande att följa detta!

  Reply
 • såå spennende!

  Reply
 • Åh vad kul! Tror att det kommer bli superfint. Härligt att ha ett projket tillsammans

  Reply
 • Du måste göra flyttvloggar!!!

  Reply
 • Men så kul!!

  Reply
 • Kommer bli SÅ snyggt! Inredning och renovering är typ det roligaste som finns 😊

  Reply
 • Så himla taggad på att se resultatet!!! Tror verkligen det kommer bli grymt

  Reply
 • Kommer ni kunna riva den väggene med en skjutdörr i? Den ser ut att vara en bärande vägg?

  Reply
 • jag vill inte vara negativt eller så men av egen erfarenhet säger jag bara: skaffa inte svarta köksluckor! ALLT syns, varje fingeravtryck lyser, det är svårare att rengöra och som sagt allt syns och det ser aldrig rent ut. Ni gör såklart precis som ni vill men nu har jag varnat er haha 😉

  Reply
 • Hej fina! åh så spännande. VIll bara varna; Vi skaffade också svart kök och det var det absolut mest korkade vi gjort. Hade vi fått göra om hade vi inte valt det. All smuts syns ständigt. Vi behöver torka av luckor osv hela tiden, och ändå ser det aldrig 100 % fräscht ut. Absolut, det är coolt när det är nytt, men efter ett tag tröttnar man på att det alltid ser lite smutsigt ut.
  Stort lycka till! Kram <3

  Reply