Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:25 | March 30, 2018

Komma hem igen – 18.03.30

Det är någonting väldigt speciellt med att komma hem igen.

Hem, tillbaka till området man cyklat runt i när man var liten. Tillbaka till sängen där tonårshjärtat legat brustet. Tillbaka till duschen man spenderat timmar, i försök att tvätta bort ångesten. Tillbaka till middagsbordet där bråk börjat och slutat.

När jag kommer hem igen och öppnar ytterdörren till det hus jag spenderat alla mina förvirrade år i är det som att jag faller tillbaka in i alla känslor som jag upplevde då. Jag sluts av en slags förtvivlan över min identitet och jag blir nostalgisk över vem jag var. Har jag blivit den jag ville bli? Vem är jag nu?

Varje gång jag kommer hem så är det som att jag stannar upp och uppdaterar med ett nytt kapitel i min självbiografi. Jag kommer tillbaka från en vardag vars dagar blixtrar förbi. Tillbaka hit där allting började för att pausa och se vart jag hamnat nu. Jag kommer på mig själv med att le över tanken. Skrattar lite åt dom som brukade skratta åt mig. Skänker mitt tonåriga jag en styrkekram för att visa att det löste sig. Allting löste ju sig tillslut.

Jag tänker på hur viktigt det är med perspektiv. Hur viktigt det är att inse att ingenting egentligen är speciellt viktigt. Se världen från ett större perspektiv, likt en snöglob man skakade om när man var liten. Genom en glaskula se mig själv stressa omkring i mina måsten som egentligen bara gynnar någon annan i slutändan.

Mitt i den nostalgi som river upp ömma sår, står jag fast vid att jag i alla fall är på rätt väg.
Utan att veta någonting om min slutdestination.


23 kommentarer23 kommentarer om “Komma hem igen – 18.03.30”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad fint inlägg! <3 Är det där du och din mamma brukade sitta och dricka kaffe? (Du pratade om det i er podd 😊 )

  Reply
 • Jaaa 😊

  Reply
 • fint skrivet! kan verkligen känna igen mig i det du skriver

  Reply
 • Så fint inlägg. <3

  Reply
 • Så fint skrivet alltså. Kramar till dig <3

  Reply
 • så fint att läsa ❤️

  Reply
 • Så jäkla bra skrivet!

  Reply
 • Så himla fint skrivet Alice. Älskar verkligen ditt sätt att skriva och hur duktig du är på att fånga en som läsare<3

  Reply
 • Så galet bra skrivet!

  Reply
 • såååå himla fint skrivet!

  Reply
 • Så fint skrivet, wow <3

  Reply
 • wow vad fint skrivet! du sätter ord på känslor, så vackert. Det är det fina med livet, man går och går utan att veta var man är på väg, så stannar man en stund och andas, tittar tillbaka och inser hur långt man kommit. Det är fin känsla det!

  Reply
 • ÄLSKAR din blogg så galet mycket va. Du verkar vara helt fantastisk och framförallt jordnära. <3

  Reply
 • Asså wow så fint skrivet! Det va ju nästan att jag började gråta.

  Reply
 • Förstår dig!

  Reply
 • Väldigt fint skrivet

  Reply
 • Vad fint du uttrycker dig, att komma hem väcker så mycket minnen som både är underbara men också brutalt smärtsamma att komma på. Har lätt att fastna i att älta det dåliga/jobbiga som varit men får försöka se det som någon slags “lärdom” som utvecklat mig..

  Reply
 • Wow, blev lite snurrigt där ett tag fast det beror nog mest på att jag bara sovit 1 timme inatt haha men förstår vad du menar 😉

  Reply
 • älskar detta inlägget så himla mycket!

  Reply
 • ÄLSKAR, skriv fler texter som denna när inspirationen finns!!

  Reply
 • sjukt bra skrivet! mer liknande inlägg önskas 😊)

  Reply
 • Din bilder är WOW WOW WOW!! <33 Vilken app har du redigerat denna bild i? 😊

  Reply
 • Mer såna här textinlägg!! Superfint skrivet!

  Reply