Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:01 | March 8, 2018

WMN

Idag är det Internationella kvinnodagen!

Idag uppmärksammar vi den ojämställdhet mellan män och kvinnor som fortfarande är ett faktum runt om i hela världen. En dag då vi hyllar alla kvinnor omkring oss som varje dag kämpar med att få sin röst hörd, tar sin plats och inte backar. Vi har en lång bit kvar innan vi når vårt mål och just därför är den här dagen så jäkla viktig!

Vi kvinnor håller på att ändra världen, tillsammans. Det är så jäkla fett att få se kvinnor backa och stötta varandra i en värld där vår plats inte alltid är lika självklar. Jag är så oerhört tacksam över de kvinnor jag fått inspireras av varje dag och under hela min uppväxt. Utan dem hade jag inte varit där jag är idag.

Precis som egentligen alla andra dagar på året så är detta vår dag. Jag tycker att vi ska använda denna dag till att hylla varandra till skyarna. Tala högt om när du blir inspirerad av en medsyster och låt alla få höra när du tycker att hon gjort någonting bra. Det är dags att börja ta varandras ryggar varje dag på året!

“Empowered women empower women”.


12 kommentarer12 kommentarer om “WMN”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hela tiden ska vi hylla oss!! U go girl, puss

  Reply
 • Hej!! Hoppas din dag varit kanon?? 😊 Vilken fin blogg du har!! Kramis

  Reply
 • Vi ska hylla oss hela tiden!! You go girl!<3

  Reply
 • Glad kvinnodag! Ville bara påminna dig om att du är en stark och awesome kvinna!

  Reply
 • Vi kvinnor är grymma!

  Reply
 • Så viktigt det du säger 🙌

  Reply
 • Verkligen viktigt!

  Reply
 • Alice, undrar hur du ser på det här: https://instagram.com/p/BgEbOL7B1pR/ och hur det står till med din klassanalys egentligen… hylla kvinnor absolut men var medveten om att det är ett väldigt privilegerat perspektiv på dagen.

  Reply
 • så jäkla viktigt!🙏🏼

  Reply
 • ❤️❤️

  Reply
 • Jag håller med, vi kvinnor är grymma. Men när vi vita kvinnor lägger upp inlägg så som dessa uppmärksammar vi inte kolonisation och rasifierade människors upplevelser. Sveriges (och hela världens) kolonisation måste vi ta upp! Samernas rättigheter måste tas upp! Icke-binära och trans rättigheter måste tas upp! Vår kamp för jämställdhet MÅSTE vara intersektionell, annars är det bara White supremacy. Jag skulle vilja se mer av detta hos de (som dig) som har plattformen och rösten! Det är vår plikt.

  Reply
 • hej, kan du lägga ut ditt ”tränings” schema för en vecka, själv älskar jag att träna men behöver inspration

  Reply