Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:21 | January 24, 2018

Hur tjänar man pengar på sin blogg?

Detta har flera bloggare skrivit om innan men det känns fortfarande inte som att det riktigt nått fram till folk. Att blogga är ett erkänt yrke i min värld men det känns som att många ännu inte “accepterat” det och blir lika chockade varje gång någon påstår sig leva på sin blogg. Hur tjänar man pengar på att driva en blogg?

Genom att skapa ett engagemang och intresse hos flera läsare har man extremt stor möjlighet till att påverka och influera dem. Det intresserar många företag att marknadsföra sig genom sociala medier istället för gammelmedia så som tv, tidning och radio. Detta gör att ett företag lättare kan rikta in sig på en specifik målgrupp samt att reklamen har en betydligt större effekt genom rätt profil.

Samarbeten:

Ett företag har en specifik budget som de betalar för att den som bloggar skall skriva om deras produkt/tjänst. Den budgeten ser olika ut beroende på företag, profil och omfattningen på kampanjen. Ett företag kan tex önska att profilen håller ett event, skriver ett blogginlägg samt en instagrambild.

Affiliatelänkar:

Som ni säkert sett på många bloggar innan så använder många som bloggar sig av betallänkar (affiliatelänkar). Det innebär att man genom en mellanhand (affiliatenätverkt) får provision på de läsare som köper/klickar sig in på produkter man tipsar om. Olika nätverk jobbar med olika mycket provision.

Reklambanners:

Olika portaler jobbar på olika sätt, men det vanligaste är att man får en klickersättning på den reklam som portalen har på ens blogg. Här på nouw kan alla tjäna en liten slant på att blogga bara genom att folk klickar sig in. Jobbar man inte med klickersättning som brukar ligga på några ören, så kan man ha ett avtal där man istället för en månadslön, som alltid kan se olika ut.

Sammanfattningsvis så jobbar de som driver blogg med marknadsföring genom sina sociala kanaler. Influencer marketing är relativt nytt sätt att jobba på för företag men oerhört effektivt om man det görs på rätt sätt. Jag hoppas och tror att majoriteten av de som gör reklam genom sina medier verkligen kan stå bakom och rekommendera produkten/eller tjänsten.

Hoppas detta gav er som inte hade någon koll på detta sedan tidigare mer koll på hur det går till 🙂
Tycker för övrigt att det är så fett att så många framförallt unga kvinnor vågar ta plats, vara egenföretagare och tjäna stora pengar på sina bloggar utan att ursäkta sig för det. Heja!

Kommentera om det är någonting ni undrar över eller vill ha tips och hjälp med så ska jag göra mitt bästa för att besvara era funderingar 🙂


22 kommentarer22 kommentarer om “Hur tjänar man pengar på sin blogg?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Din header är magisk! <3

  Reply
 • SÅ hjälpsamt inlägg verkligen, tack!! <3

  Reply
 • åh va bra <3

  Reply
 • tack fina du!

  Reply
 • Härligt inlägg, motiverarande <3

  Reply
 • Jag skulle önska lite musiktips från både dig och Bianca, om det inte redan finns någonstans då! 😊

  Reply
 • Super bra inlägg finis 😍

  Reply
 • Bra inlägg!! Var finns de inställningar där jag kan ställa in så att jag kan tjäna pengar på dessa olika sätt?

  Reply
 • Bra beskrivet! ser verkligen upp till dig Alice⭐️😍⭐️ kram!

  Reply
 • Så bra och klokt skrivet!!!

  Reply
 • Hej tack för jätte bra tips! Jag har en liten fundering vad gäller bilder, får man på sin blogg ta bilder från olika webbshoppar och lägga på sin blogg om man länkar företagen? Hittar inget om detta och man vill ju inte “sno” bilder hoppas du har tid att svara, kram

  Reply
 • Nice!

  Reply
 • Du är så fantastiskt vacker!! Tusen tack för ett bra och inspirerande inlägg <3 Varma hälsningar, Anna

  Reply
 • Tack för tipsen!! Skulle du kunna göra ett inlägg där du tipsar om hur man får fler läsare till sin blogg? <3

  Reply
 • Så snygg altså <3

  Reply
 • Vilket bra inlägg! Så spännande och motiverande! 😃 Men jag har en fråga, kan man tjäna pengar på sin blogg utan reklam osv? 😊 Jag är väldigt intresserad av fotografi och skulle verkligen vilja utveckla det på något sett men jag vet inte hur man skulle kunna marknadsföra samtidigt som man inriktar sig mot det. Tacksam för svar! 😊 // Petra Elisabeth

  Reply
 • Klokt inlägg Alice, väldigt enkelt att förstå och konkret hur det funkar 😊

  Reply
 • gör ett inlägg om hur du blev upptäckt i bloggvärlden och hur man kan bli en proffsig bloggare!!

  Reply
 • Verkligen bra inlägg! Tycker de tär väldigt intressant med hur bloggvärlden fungerar i och med att det är en så ny bransch!

  Reply
 • Såå fin!!

  Reply
 • Har en fråga om klickersättning: kan alla (även små bloggare) använda sig av klickersättning eller är det bara de som har ett visst antal prenumeranter? Ifall även små bloggare kan använda det, hur fungerar det då här på nouw? Älskar din blogg och du är så snygg!

  Reply
 • Vilket bra inlägg! 😃

  Reply