Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:52 | January 4, 2018

Some pics from NYE & Let’s talk feminism

BabyB <3

Matilda och jag <3

Nyårskyssar <3 (vet inte vilka detta är men tycker bilden är fin hehe)

Philip och jag fick slagga hos Matilda och hennes pojkvän nyårsnatten <3

Bästa Charlie som anordnade festen hemma hos sig och Fabian som fotat alla bilder 🙂

Några fler bilder från nyårsnatten som var tagna av Fabian!

Dagen rätade upp sig ändå efter några tårar. Fick mött upp tjejerna och betade av ett köttigt cirkelpass vilket var så skönt i efterhand. Vet att jag skrivit detta innan men jag har fått sådan otrolig kärlek till att träna på detta sättet. Känner hur jag äntligen hittat en balans i att träna för att jag vill och för att jag mår bra och inte för att bevisa mig eller någon annan något.
Nu är jag tillbaka hemma och har lagat en krämig pasta till mig och Philip som jag ska avnjuta innan jag hoppar in i duschen.
Känns på något sätt dumt av mig att inte nämna något här om all kritik som riktas mot Bianca efter veckans podd-avsnitt där vi berör ämnet feminism.

Till att börja är feminism enklast uttryckt byggt på tre insikter.
1. Män och kvinnor är l
ika mycket värda och borde ha samma förutsättningar/rättighter.
2. Det är inte så idag.
3. Jag vill förändra det.

I princip alla kvinnor har erfarenheter av den mansdominerande samhällsstrukturen. Jag har därför svårt att se hur inte alla kvinnor är feminister, medvetet eller omedvetet. Däremot, att koppla den erfarenheten till en analys, och kalla sig själv feminist är en resa som långt ifrån alla kvinnor har gjort.

Om man pratar om systerskap så tycker jag den absolut första och viktigaste saken att göra är att sprida insikten om att dagens samhälle styrs och utformas av män, och att stötta kvinnor (och män) att komma till insikt om detta. Feminismen bygger på en förståelse om att det finns strukturer i samhället. Strukturer som är mäktigare än enskilda individer. Alla kvinnor lider alltså under den här förtryckande strukturen, oavsett om du heter Bianca Ingrosso eller är en anonym och hatkomenterande ”feminist” på instagram.

Att då skuldbelägga en enskild individ för att hon inte har en fulländad insikt om det förtryck hon också får utstå blir ett väldigt konstigt tillvägagångssätt. Istället för att utöva systerskap, backa andra kvinnor och lägga skulden där den ska ligga (på patriarkatet), så skyller man på offret för att hon inte är tillräckligt medveten om vem som är förövaren.

Vem är er feminism till för? Är det till för att ni själva ska kunna känna er smarta, eller är den till för att faktiskt stärka systerskapet och ena fler kring att våga och vilja bli feminister?

I den här lilla stormen har jag fått en del kommentarer från folk som menar att det var bra att jag ”satte Bianca på plats”. Tack men nej tack, jag behöver inte ert stöd, jag står för mina egna åsikter – och backar alla feminister, de som själva redan erkänner att de är det, och de som ännu inte har kommit till insikt.

Jag vet att jag är mer insatt än Bianca i just detta ämnet, vilket gör att jag förstått att hatet som riktas mot män syftar på män i grupp och inte enskilda individer.
Bianca, som inte är vidare påläst i ämnet, reflekterar över just detta högt i podden utan att ha tagit del av debatten bakom.
Hon har precis som många andra mycket att lära om feminism, utan att hennes värderingar om allas lika värde ifrågasätts. För mig är det viktigt att det utrymmet finns, att man öppnar upp debatten så att folk vågar fråga och lära sig mer. Det känns fel att många, istället för att undervisa och upplysa, kastar sten för att någon uttrycker sig oupplyst. Jag visste i detta samtal ni fick ta del av att Bianca ÄR feminist genom hennes värderingar och handlingar, vilket jag även formulerar i podden under samtalets gång och som även hon bekräftar.

Alla formulerar sig klumpigt ibland och att vara i strålkastarljuset och göra det, är verkligen inte lätt. Så känner ni att ni vill upplysa Bianca i hennes funderingar inom feminism, gör det då på ett värdigt sätt. På det sättet vinner alla på att detta diskuteras, eftersom det är ett så viktigt ämne. Puss!


25 kommentarer25 kommentarer om “Some pics from NYE & Let’s talk feminism”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • GRYMT formulerat!! SYSTERSKAP i all ära! TACK

  Reply
 • Du är så himla bra Alice!! Kärlek till er båda<3

  Reply
 • Otroligt bra och välformulerat skrivet Alice!!! Jag måste bara få sagt att du verkar som en genuint sjukt klok och häftig tjej med fötterna på jorden! GRYM. KRAMAR till både dig och Bianca<3

  Reply
 • Du är väldigt mogen och resonerar såååå bra!! Du är en riktigt fin vän som stöttar Bianca i detta!! Hatarna får hata de spelar faktiskt ingen roll 👌🏻💕

  Reply
 • ALICE<3 Bästa grymma Alice.

  Reply
 • Yeeeessss

  Reply
 • GRYMT!!!

  Reply
 • vilket härligt nyår du verkar ha haft!! Ha en bra fortsättning och fin kväll !!

  Reply
 • Svinbra!!!

  Reply
 • så bra!!!

  Reply
 • Alice, vad klokt du resonerar. Det är ju lite ironiskt att Bianca påtalar att hon inte är en hatande feminist som hatar män – och hur reagerar lyssnare på detta? Jo, genom att sprida lite hat och hätsk stämning!? Fast i ärlighetens namn är det nog inte många som lyssnade på podden som inte förstod vad Bianca menade. De som har reagerat är högst troligen de som läst en vinklad artikel. Jag känner många insatta feminister som inte säger att de hatar män – de tar en annan väg. Så tolkade jag Biancas resonemang oxkså. Hon förknippar feminismen till det dåliga som spelas upp i såväl media som i vardagssamtal. Och samtidigt är det lite konstigt att man “måste” benämna sig som feminist för att “få” stå för jämlikhet. Jag kallar mig tex inte för “borgare” eller “sosse” om jag röstar på deras parti i ett val. Ibland vill man inte benämna sig som att man ÄR något men man kan ändå STÅ för något, tex feministiska tankar och idéer. Blev en lång kommentar nu men summa summarum: du verkar vara väldigt klok! Er podd balanserar era personligheter så himla fint!

  Reply
 • Preach🙏😚

  Reply
 • Så välformulerat Alice!! Grymt 🙌🏼✊🏽♥️

  Reply
 • Asssåå yaaass vill ha sånna som dig som president!

  Reply
 • Grymt jävla bra inlägg! POWER♥

  Reply
 • Alltid lika viktigt att diskuteras! ❤️

  Reply
 • AAAAAAAMEN

  Reply
 • Asså guuud så smart du är. Det är exakt såhär jag känner efter hela den här ”stormen” sen poddavsnittet kom ut. Måste bara säga igen, så smart och mogen. Kram<333

  Reply
 • Grymt skrivet!!!!

  Reply
 • Du är sååå bra på att skriva! Fortsätt med det! Kram

  Reply
 • Så bra och viktigt inlägg!! Grym är du❤️

  Reply
 • Ååh jag gillar dig så mycket! Så klok! Tycker du och Bianca verkar ha en fin vänskapsrelation- en man ser upp till. KRAM

  Reply
 • Word

  Reply
 • Så bra skrivet, håller med! Hoppas hatet lägger sig snart! // petra Elisabeth

  Reply
 • Ja, måste bara hålla med. Tillsammans måste vi ta det framåt. Säga till i alla sammanhang vi orkar och alltid försöka orka. Jättebra att du lyfter och backar.

  Reply