Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:54 | December 27, 2017

“It’s love, I swear”

Dessa bilder togs samma dag som jag och min pojkvän firade fyra år tillsammans. Världens finaste kille <3

Dessa dagar har varit fyllda med så mycket kärlek och värme. Jag har isolerat mig själv från allt ytligt ett tag och bara umgåtts med de som varit med sedan start. De som känner mig innan och utantill utan att jag behöver säga ett ord. Philip är verkligen en sådan person i mitt liv som vet allt om mig. Det bästa med vårt förhållande är verkligen hur vi i samma stund som vi passionerat är kära i varandra även kan vara bästa bästa vänner och tjaffsa om töntiga saker. Han förstår mig bättre än någon annan och det är så fint att se hur detta växt sedan vi först blev tillsammans. Det vi uppfattade som kärlek då är så mycket mer än vad vi hade kunnat förstå, idag.

Jag fick en kommentar på bloggen här om dagen som gav mig ont i magen. Jag tänkte att jag skulle ta upp den i ett inlägg, just för att jag vet att detta är ett vanligt problem i andra förhållanden.

“Hej underbara du! Jag vill bara säga att du är en riktig förebild och jag beundrar dig för du är verkligen en klok människa. Jag vet att nästa vecka så kommer ni spela in en frågepod men jag vet inte riktigt var er mejl är så hoppas att det är okej att jag ställer frågan här. Jag är 23 år och pluggar till läkare. Jag har aldrig haft kille förut innan min nuvarande pojkvän så jag vet inte riktigt om jag gör något fel eller inte eftersom jag har ingen erfarenhet. Min kille som jag har varit tsm nu 1 år: låter mig inte att gå ut, fika med kompisar, ha egen profilbild där man kan se mitt ansikte på instagram, får inte lägga upp bilder på Instagram, får inte gilla eller kommentera på mina tjejkompisars bilder, inte följa killar heller som är mina kompisar eftersom då är jag en attention whore. Han säger att jag vill ha mycket uppmärksamhet och att jag är en hora som gör såna grejer. Jag har aldrig legat med någon innan honom, eller varit tsm med någon annan kille dock så kallar han mig hora fortfarande. Han blir galen för andra killar vill ha mig och han säger att jag inte ska sväva iväg för mycket bara att jag pluggar till läkare och för att jag redan som 22 åring har ett jobb som assistent till en neurokirurg. Jag är tydligen nobody ändå enligt honom. Nu min fråga är eftersom han har ändå gjort så otroliga grejer för mig som tex flygit flera h för att se mig 1h osv så känns det som att han är en bra kille och jag en dålig tjej. Alla säger när jag berättar om detta att jag är dum i huvudet som tolererar detta när jag är en riktig feminism men han manipule
rar mig så mycket så att jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta.. Både du och Bianca är kloka tjejer så jag skulle uppskatta om ni skulle berättat vad ni tycker? Är jag dum på riktigt? eller är jag en hora som han säger? vad ska jag göra? Help a sister outt! Dett påverkar mig psykist och jag har aldrig mått så dåligt.”

För det första vill jag bara säga att kärlek är som en drog. Den tar över hela din kropp och inre och man förlorar liksom perspektiv och allt annat som känns oviktigt. I destruktiva förhållanden kan det dock bli att ditt egna välmående blir det som plötsligt är oviktigt.
Kärlek är okomplicerat, även om den sanningen svider så är det faktiskt så. Det skall inte behöva involvera svartsjuka och kontrollbehov för att någonting skall vara “på riktigt”.

Som kvinna skall du aldrig tolerera att bli kallad hora, för att oavsett vad du väljer att göra med din kropp så är det ditt egna val och ingen har rätt att döma dig för det. Oavsett om du så aldrig haft sex innan eller om du haft sex med 100 andra.

Det han håller på med grundar sig i en extremt stor osäkerhet och maktutövande som bara är destruktivt i vilket förhållande som helst. De goda gärningarna du menar att han gör som att tex flyga i flera timmar för att endast träffa dig i 1 timme väger inte upp för det sätt han behandlar dig.
Det är så viktigt att du tar ditt egna värde på allvar och tar dig ur relationer där du inte blir behandlad 100% rätt.

Jag har sett på när vänner blivit psykiskt misshandlade av pojkvänner som gett dem restriktioner på hur de ska leva sitt liv. Samma vänner har även dem blivit kallad både det ena och de andra medan de tagit tillbaka sina pojkvänner som gång på gång varit otrogna.

Försök att se det ur ett större perspektiv och försök ta dig ur det så snabbt som möjligt. Livet är för kort och för mycket värt för att bli felbehandlad av någon, någonsin.

Kram på dig!!!


6 kommentarer6 kommentarer om ““It’s love, I swear””

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Alice! Älskar dig och allt du gör. Men måste säga att jag blev så besviken när jag lyssnade på podden och hörde att du ska vara ansiktet utåt åt Maybelline. Du som är en djurälskare borde inte ställa dig bakom ett företag som väljer att sälja sina produkter till Kina och därmed är ett djurtestande företag 😟

  Reply
 • så fin bild!

  Reply
 • Blev ledsen när jag läste om tjejens meddelande. Bra svar Alice! Jag kan berätta att min syster var i ett förhållande med en kille som hade ett väldigt stort kontrollbehov. Min syster fick inte hälsa på mig och min familj på helgen, han gav henne skuld när hon skulle träffa vänner och hon blev tvungen att slänga sin nya dubbelsäng för att en annan kille varit på den. Min syster och denna kille var förlovade och väntantade barn, så pga detta ville hon inte berätta hur dålig han fick henne att må. Kvällen innan bröllopet bröt min syster förlovningen och i efterhand fick vi reda på hur illa han betett sig mot henne. Men nu 1 år senare så är hon superglad att hon inte är med denna kille längre, trots att hon blev en ensamstående mamma. Till tjejen som skrev kommentaren: Låt aldrig någon bestämma över ditt liv. Du är absolut ingen hora och du har inte gjort någonting fel. Mår du dålig så kan det vara bra med en förändring. Ta upp detta med din kille och se om ni kan lösa detta, annars borde du kanske ta lite avstånd från honom för du är värd att må bra och göra vardagliga saker som t.ex ta en fika med vänner. Kram

  Reply
 • hej 😊 Fina bilder och ett stort grattis till er båda! Jag har lyssnat på er pod och den är väldigt härlig, känns som man sitter med er och har tjejesnack 😊 Tänkte bara ge dig en liten tankeställare i all välmening… Försök att inte säga eehhh efter varje mening, tilslut blir det det enda man hör… Lyssna på delen där du berättar om ditt år så kommer du förstå vad jag menar 😊. Vet att man man lätt säger vissa ord utan att tänka på det, men nu kanske du försöker att tänka på det::-). Hoppas du får en riktigt kul nyår och ett gott nytt år. och stort grattis och lycka till med nya jobbet<3 // Petra

  Reply
 • Så fin blogg och snygga bilder!

  Reply
 • Ni är så fina tillsammans!

  Reply