Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:25 | December 7, 2017

Är jag en dålig förebild?

Hej!!

Jag läste precis Biancas senaste blogginlägg där hon prickade så otroligt rätt och jag känner bara att jag skulle vilja göra en förlängning av den.

Vi verkar ha trampat på några människor tår där ute genom att i vårt senaste podd-avsnitt ha pratat öppet om ämnet sex. Det sticker i svenskarnas ögon att två unga tjejer pratar öppet och ohämmat om någonting så naturligt som sex. Jag blir knäpp över att ens känna att jag ska behöva förklara mig efter att ha läst att vi skulle vara dåliga förebilder, att någon blev stött och att avsnittet kändes olämpligt.

Jag önskar att någon hade pratat öppet om sex och relationer när jag var liten så att jag kände att jag hade någon att vända mig till. Någon som kunde visa mig hur lite skam det faktiskt ligger i att som kvinna/ung tjej känna sexuell lust och intresse. Det har varit någonting som jag fått lista ut på egen hand eftersom att INGEN runt om mig pratade öppet om det. Jag önskar att jag kunde få förstå och förklarat för mig mycket tidigare att allt inte alltid är så perfekt och som det porträtteras.

Nu när jag har den plattform jag har och jag tillsammans med Bianca når ut till galet många unga tjejer och killar där ute känner jag att vi har ett ansvar i att börja visa hur saker egentligen ligger till. Unga tjejer FÅR uttrycka sig om sex utan att det ska ligga något skamligt eller fel i det. Unga tjejer bestämmer över sina egna kroppar och därmed sin lust och sexuella driv – inga konstigheter och någonting ALLA går igenom.

Varför står vi då fortfarande kvar på samma plats och trampar med filosofin om att så många ämnen som ALLA upplever och tänker på skall hållas så fruktansvärt privat och inte pratas högt om. Om man inte väljer riktigt noga vad man visar upp och uttrycker i sociala kanaler kan det drabba potentiella jobbmöjligheter eller utbildningar.

Istället tycker jag att vi framöver ska börja utgå ifrån oss själva och försöka vara just oss själva på alla plan, så tidigt som möjligt och så öppet som möjligt innan vi tappar vilka vi egentligen är.

Jag hoppas att många unga killar men framförallt tjejer blir inspirerade och börjar våga prata öppet om sex med bla sina föräldrar så öppet och ärligt som möjligt utan att känna att det är det hemligaste man går och bär på. Om det så är erfarenheter, osäkerheter eller funderingar.

Jag kan se tydligt hur vi genom olika generationer öppnar oss olika mycket. Jag hoppas att denna generationen ska bli den som äntligen börjar acceptera att kvinnor är sexuella varelser som ska ha lika mycket utrymme som män.

Håller ni inte med mig behöver ni inte lyssna på podden eller följa varken mina eller Biancas kanaler. KRAM!


30 kommentarer30 kommentarer om “Är jag en dålig förebild?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Sanna underbara ord! <3

  Reply
 • GIRL, YOU GO!!! Jeg ble inspirert, og det er det garantert mange andre som blir også. Fortsett med det dere gjør!

  Reply
 • 👏🏻👏🏻

  Reply
 • Sjukt bra sagt!! Håller med varenda ord, förstår verkligen inte hur vi år 2017 fortfarande blir tillsagda att sex är något man ska prata tyst om eller helst inte alls. För gudsskull om det finns en lust ska man väl iallafall få prata om det! Och eftersom tittande på porr tydligen är mer acceptabelt än att bara prata om det så känns det som att något gått väldogt snett. Grymt skrivet och grym podd! 💗

  Reply
 • Ni båda är grymma!! fortsätt på ert spår <3 kram

  Reply
 • er pod är bäst❤️

  Reply
 • ÄLSKADE BÅDA AVSNITTEN! Försökte lyssna på andra avsnittet på gymmet men skrattade så mycket att jag fick avbryta och dra hem! Ni är helt underbara och fan så viktigt med frispråkiga brudar!

  Reply
 • Sjukt att ni ens ska behöva skriva ett inlägg som det här, tycker avsnittet var svinbra och skrattade lite väl mycket på pendeln hem när ni pratade pinsamma stunder. Superbra jobbat Alice!

  Reply
 • skrattade, kände igen mig, inspirerades och älskade ert avsnitt om sex!!! Så härliga <3

  Reply
 • ni båda är fantastiska och det är bra att ni pratar om detta, stå på er! Kramar

  Reply
 • YOU GO GIRL!! Självklart är det fullkomligt naturligt att prata om något så naturligt som sex. Måste bara säga att eran podcast är så underhållande och inspirerande, vilka härliga och goa människor ni är!!! Fortsätt med det du gör<3

  Reply
 • Så rätt! Håller med dig helt!!

  Reply
 • BLIR SÅ ARG PÅ ATT FOLK INTE KAN FÖRSTÅ HUR VIKTIG FRÅGA NI PRATAR OM!! Jag skrattade hela avsnittet och tycker ni gjorde det så jävla bra! MER snack om sex!!! Så jävla pinsamt att det ens är tabu lagt! FORTSÄTT BÅDA TVÅ, ni är grymma och skit i vad de andra säger. Asså på rikigt, gör er grej

  Reply
 • Jag har helt missat att ni fått hat och kommentarer om att vara dåliga förebilder. Trodde att alla – precis som jag – älskade avsnitt 2! Det var så jäkla nice att lyssna på och blev så glad över att nästa avsnitt också skulle handla en del om sex. Det är ju bara roligt!!! Jag har tidigare inte fastnat för för en enda podd men er var WOW. Mådde så bra av att lyssna på den! Heja er!!!🙌🏼❤️

  Reply
 • Himla bra tycker jag!! Jag vill verkligen att min dotter ska kunna vända sig till mig (och sin pappa med för den delen) när tankar och funderingar kring ämnet dyker upp i framtiden. Jag tror på kommunikation i alla lägen 😊

  Reply
 • Jag tycker att det du säger är helt rätt! Ni ska kunna prata öppet om det ämnet!! Ni är inga dåliga förebilder, för mig är ni grymma förebilder!! ❤️

  Reply
 • så bra skrivet!

  Reply
 • Tycker det är OTROLIGT bra att ni pratar öppet om det! Det finns alldeles för mycket stigma kring att tjejer inte får prata öppet om sex., om det är något ni är så är det BRA förebilder. Ni gör ett jättebra jobb genom att prata öppet om det och göra det mer acceptabelt, fortsätt så! <3

  Reply
 • Tyckte båda avsnitten var grymma och äntligen finns det en podd som vågar ta upp sånt man pratar med sina kompisar om! Sex är fantastiskt och inget man ska skämmas för! Hoppas verkligen det blir ett avsnitt tre med mer sex för det här är ju uppenbarligen ett tecken på att det behöva prata mer om det när folk blir så stötta. Ni är fantastiska!!

  Reply
 • Älskar eran podd!

  Reply
 • SÅ JÄVLA BRA SKRIVIT! Om vissa personer känner sig stötta av att lyssna på ett ämne som är så aktuellt i vår nutid och som verkligen behöver pratas om för att få en förändring på våra sociala normer så finns det ju ingen som tvingar dem att lyssna.. Fortsätt precis som ni gör, prata om vad ni vill och uttryck er precis som ni vill! Kramar

  Reply
 • NI ÄR GRYMMMA!!! <3

  Reply
 • ASSÅ VA?! Jag fattar inte hur folk ens kan ge negativa kommentarer om det ni tar up??? SÅ FEL! Jag lyssnade nyss på podden på ett café och vek mig av garv. NI ÄR SÅ JÄVLA UNDERBARA!! Ta inte åt er av några jävla kärringars ledsna och patetiska kommentarer.

  Reply
 • sluta absolut inte och prata om det. Det var faktiskt intressant och det kan vara nyttigt för många unga att höra. Jag har alltid tänkt. Det är väl bättre att barn lär sig om skydd och liknande i tid innan de försöker en massa utan skydd och själva får barn.

  Reply
 • Jag har alltid varit väldigt öppen för sexsnack, många som tyckt jag skrikit efter uppmärksamhet, varit ’löjligt flörtig’, att jag raggat på allt o inget…… osv osv för att jah pratat om ett av dom naturligaste ämnen. Det BEHÖVER lyftas fram mer!! Om alla var lika öppna skulle det ta bort så mycket skam, kan även hjälpa för att våga prata om #metoo skandaler osv. KRAM PÅÅÅRE!

  Reply
 • YES❤️

  Reply
 • Otroligt bra skrivet, du har helt rätt! 😊 Kram!

  Reply
 • Så otroligt bra! Du har rätt i allt du skrev. Eran podd är grym, det är bara att fortsätta som ni gör. Eftersom det är människor som reagerar på det sättet man hade hoppats på att dom inte skulle, menas bara att det blir förändring av det ni pratar om. Väldigt viktiga ämnen! Kram

  Reply
 • JAG ÄLSKAR PODDEN och detta avsnittet om sex!! De va en del saker jag blev lättad av att höra, då man trott man varit ensam. Det är så naturligt och det borde vara MER ÖPPET PRAT om sex speciellt i skolorna, inte bara sex och samlevnad om hur saker och ting funkar. Utan NORMALA saker som HÄNDER men som inte PRATAS OM.
  ÄLSKAR ER <3

  Reply
 • Helt rätt! Blir så trött på gamla tröttmössor som blir förbannade över ämnet sex. Tror att de mest blir generade och illa till mods. Sex är det mest naturliga i världen, det är ju förfan så människan blir till. Ni är så jäkla bra som lyfter detta ämne! På riktigt – skit i att folk hänger läpp över detta, det ni gör är så jäkla bra och inte minst framsteg för samhället och i sin tur världen. Kör på som ni gör! 😊

  Reply