Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:53 | May 3, 2017

8 sätt som får mitt distansförhållande att fungera

– Berätta om smågrejerna

När man har distans så går man miste om många av de intrycken och händelser som sker under dagarna som går. Vissa större andra mindre. Ibland kan det vara minst lika viktigt med de små intrycken av ens vardag för att man ska hänga med i varandras liv så mycket som möjligt, trots distansen.

– Små gester

Det är viktigt att tänka på att små gester kan ha så viktig påverkan i ens förhållande. Göra små romantiska gester för att påminna den man är i relation med om hur viktig den är i ditt liv. Överraska med blombud spontant, skicka en kärleksförklaring eller ett fint minne ni har tillsammans.

– Hälsa på

Såklart har man ett behov av närhet av en människa man älskar. Därför får man lägga upp ett sätt som funkar för båda att kunna hälsa på varandra då och då. Distans kan vara olika långt bort men ingen vill vara utan den man är kär i för länge utan att ha ett mål och något att längta till.

– Se vikten av saknad

Det är fint att man tycker om någon så mycket att när man är utan den saknar man ihjäl. Försök stanna upp i saknaden och påminn dig själv om hur fint det är att du har någon som du tycker om så mycket att det gör ont att vara ifrån. Alla har inte den lyxen att få uppleva de starka känslorna. Kärlek är fint och saknad är ofta en del av den.

– Ha mål

Oftast är inte distansen permanent. Någon kanske är iväg och reser, pluggar eller etablerar sig någonstans en bit bort. Denna punkten har mycket att göra med den punkten där man hälsar på. Se till att sätta upp mål där man köttar i det man gör fram till belöningen. Belöningen är i detta fall att få träffa varandra. Ha tydliga mål för att göra det tydligt om varför distansen just nu är värt det.

– Var ärlig

Om det är någonting du grämer dig över i förhållandet eller någonting som inte känns helt rätt – var då öppen och ärlig om det. Det är ibland svårt att tolka någon annans känslor och tankar över telefon och är därför väldigt viktigt att kommunikationen är rak och ärlig. Säg vad du känner, tycker och tänker och var ärlig.

– Fokusera på DIG

All distans gör också att du får tid över till att 100% fokusera på dig själv. Använd den tiden och gör något bra utav det. Lär känna nya vänner, ta tag i gamla vänskaper, träna, jobba, plugga. Ta upp gamla intressen och testa på nya hobbys. Fokusera på dig själv och det som får dig att må bra.

– Peppa varandra

Ibland är det lätt att vara inne i sin egen bubbla när det är mycket som cirkulerar runt i livet. Det är viktigt att man är lyhörd och stöttande gentemot sin partner så att den känner det stöd den behöver. Om personen ringer och vill prata om något ska du lyssna och vara peppande i samtalet. Visa personen du älskar att trots avståndet så finns du alltid där och tror på att ni löser det tillsammans.


3 kommentarer3 kommentarer om “8 sätt som får mitt distansförhållande att fungera”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här