Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:17 | January 7, 2017

Ang kroppshetsen

Fråga:

Hej! Hur ser du på hälsa/träning/ men också kroppsbild/vikt? Är det något ångestfyllt för dig eller har du hittat nån slags balans? Tycker detta är ett så himla intressant och viktigt ämne, hur man hittar den där balansen utan ångest och press liksom!

Hur ser din träningsrutin ut?

Älskar din blogg!! KRAM

Svar:

Hej!!

Jag har alltid sett på hälsa och träning som att det ena inte utesluter den andra. Så länge jag kan minnas har jag tränat och gått i olika sporter. Det som “format” min kropp är främst fotbollen som jag spelat hela mitt liv tills den dag då jag opererades en tredje gång i knät och min andra korsbandsoperation. Därefter såg jag träning ur ett helt annat perspektiv. Främst insåg jag hur beroende jag är utav att träna för att må bra men även för att jag tycker om att känna mig och se stark ut!

Vad jag idag med 20 års erfarenhet på jorden lärt mig av kroppsideal är att det enda som är fel är det som sitter i mitt huvud. Tonåren var de första åren då jag börjat analysera min kropp utifrån samhällets mallar och kom fram till att jag inte alls tyckte om det jag såg i spegeln. Med åren har jag blivit bättre på att uppskatta min kropp för hur den faktiskt ser ut och slutat se träning som ett sätt att straffa mig själv utan snarare belöna min kropp. Min träningsrutin ser väldigt varierad ut men jag försöker kombinera styrka och kondition genom att gå på olika sorters pass. Igår var jag tex på bodypump för att stärka hela kroppen och imorgon spinning för konditionen. Jag försöker träna 4-5 dagar i veckan för det är vad min kropp är van vid och behöver för att må bra. Väldigt mycket ångest och onda tankar släpper så fort jag varit och tränat. Jag har aldrig vägt mig som ett sätt att mäta resultat för att jag tror att det kommer sätta käppar i mitt huvud. Bli besviken om det inte är som jag förväntat mig osv.

Jag kan definitivt inte påstå att jag hittat någon form av balans utan ångest och press utan snarare att jag jobbar på det dagligen. Vissa dagar är värre än andra och ibland klarar jag inte av det alls och mår riktigt dåligt. Jag har turen att ha Philip i mitt liv som konstant påminner mig om att jag är fin som jag är vilket jag verkligen försöker att ta in, även om det är svårt ibland.

Ibland önskar jag att jag dömde mig själv så som jag dömmer andra. Jag har mycket lättare att se det vackra i andra än vad jag har hos mig själv.

Jag håller verkligen med dig om att det är ett viktigt ämne och jag tycker att det är viktigt att prata om. Inte bara prata om den positiva sidan av fitnesskulturen utan också den sidan där de går för långt. Jag försöker skriva om det även fast det är ett känsligt ämne att ta upp för väldigt många.

Jag kan prata om detta förevigt eftersom jag inte riktigt landat i frågan själv ännu. Jag har inte hittat en vardag utan kroppsångest och jag vet inte om jag någonsin kommer att göra det. Så länge ska jag fälla igen datorn och ta emot pizzorna jag & min pojkvän beställt hem.

Tack livet för kärlek & foodora!


11 kommentarer11 kommentarer om “Ang kroppshetsen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här