Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:00 | September 11, 2016

En osammanhängande text om besvarad kärlek

Titt som tätt händer det. Jag skriver några smöriga rader om denna killen.

När denna texten klottras ner ligger jag ensam i vår gemensamma säng i vår gemensamma lägenhet. Bara den känslan är helt sjuk! Jag har hittat en kille som varje dag vill vakna bredvid mig, ta en kaffe med mig och som samtalsämnena aldrig tar slut med. Han som pussar mig på pannan, håller mig om nätterna och lyssnar på mitt babbel om livets orättvisor in i småtimmarna.

Det krävs ibland att man behöver pausa mitt i allt och vara utan för att verkligen förstå vad det faktiskt är man har. I detta fall är det jag har i Stockholm och jag ska somna utan honom.

Det blir genast väldigt lätt för mig att inse vilken stor del han är av mig och den jag är. Vilket tomrum som uppstår vid hans frånvaro.

Jag kan inte riktigt beskriva känslan i magen när han kliver in genom dörren efter en dag på jobbet utan att jämföra mig själv som tioåring påväg in till Liseberg. DOM fjärilarna i magen jag hade då, får jag nu varje dag?

Det blir väldigt lätt att försköna ett förhållande när man är såhär kär som jag är. Som att jag bara berättar de bra bitarna för att det ska se bra ut utåt. Jag kan därmed erkänna att början av denna kärlekshistoria var minst sagt en bergochdalbana med svartsjuka, distans och nätter på akuten (literally).

Men vi har landat och vuxit upp tillsammans på ett sätt som jag tror inte många gör. Han har tröstat mig när skolan var som värst, han har sett mig ta studenten, körkort, resa, starta blogg, ja ALLT. Han har funnits där under så många viktiga stunder i mitt liv och jag är evigt tacksam för det. Det är så fint.

Så nu är vi sambos och lever i en lyckobubbla. Han får mig att fnissa och är verkligen den bästa människan jag vet. Utan att överdriva min bästa bästa bästa vän. Han som får mig att skratta lika mycket på dansgolvet klockan fyra på morgonen som hemma i soffan en söndagkväll.

Men vet ni vad? Om jag får vara lite egocentrisk för en stund.

Vet ni vad det absolut bästa med denna kille som jag hyllar så väldigt är?

Det är sättet han ser på mig. Hur stolt han är över mig och hur det lyser i hans ögon när han försöker få mig att förstå det. Hur han lägger en arm om mig på krogen för att visa att jag är hans och hur han presenterar mig för alla hans kompisar. Han får mig att känna mig så himla viktig. Som att jag är den viktigaste människan i världen för honom.

Han är så stolt över mig att jag blir stolt över mig själv. Han tror på mig så mycket att jag börjar tro på mig själv.

Ibland intalar jag mig att jag råkat hitta världens snällaste kille som får mig att känna såhär men jag vet att det inte är det det handlar om. Det handlar om att han är kär i mig också.


17 kommentarer17 kommentarer om “En osammanhängande text om besvarad kärlek”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vad fint inlägg!

  Reply
 • Hehe åh tack <3

  Reply
 • Wow Alice! Denna text kändes enda in i bergmärgen, din konst att få ner känslor i text är otrolig. Blir pirrig i magen bara av att höra dina väl valda ord. Kramis

  Reply
 • Åh va snäll du är!! Blir så glad. Kram:)

  Reply
 • Grymt skrivet!

  Reply
 • Första gången jag tittar in här. SÅ himla snygg du är!

  Reply
 • Åh Gud gråter <3

  Reply
 • Åh fick verkligen tårar i ögonen av sista meningen. SÅ fint skrivet!

  Reply
 • WOW va fint skrivet. Helt underbart med kärlek!

  Reply
 • Haha sitter nu med tårar rinnande på lunchrasten??? Fy så fint

  Reply
 • ❤️❤️❤️

  Reply
 • Fick ståpäls, wow!

  Reply
 • Alltså wow, du sätter fingret på precis vad jag känner för min kille. Vi har precis flyttat in i vår lägenhet och jag känner igen mig i precis allt du skriver. Bästa jävla känslan att vara kär. De som vet, dem vet vad du pratar om. Så bra blogg förövrigt<3

  Reply
 • Gud vad fint skrivet, fick tårar i ögonen!!

  Reply
 • Gåshud över hela kroppen. Vad duktig du är på att skriva! Wow!!!!!! Underbart med kärlek<3

  Reply
 • Alltså WOW.. GUD VAD JAG GRÅTER NU HAHA..
  den där Texten var något av det bästa jag läst..! Och jag läser MYCKET. Så underbart när man hittar den där personen som gör att alla dagar man skulle tyckt var dåliga innan honom, blir bra dagar med honom.

  Reply
 • Fyfan vad fint skrivit!!!

  Reply