Det förekommer cookies på alicestenlof.com. Genom att fortsätta läsa på alicestenlof.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:17 | December 30, 2015

2015

Jag tycker alltid att det är så svårt att minnas året som gått. Att försöka göra någon slags sammanfattning. Detta året är precis likadant. Jag försöker se med andra ögon på vem Alice var för i slutet a 2014 och vem jag är nu i slutet av 2015. Jag inser direkt att det är en stor skillnad.

Självinsikt- Genom att ta studenten och lämna skolan bakom mig har jag fått testa mina egna vingar på olika sätt. Jag har fått ta egna beslut och avgjort vilka mina egna “måsten” är. Jag har inte begränsats eftersom att jag har slutat lägga energi på människor som på olika sätt förminskar den personen jag är. Istället har jag fått lära känna mina olika potential och på så sätt insett mitt eget värde. Vilket jag idag, i slutet av 2015, inte förstår hur jag någonsin klarat mig utan. Det är så viktigt att vända fokuset på det man inte är bra på till det man faktiskt är riktigt grym på. Det visade sig tex i mina betyg under sista året på gymnasiet. Jag fokuserade på det jag kunde och intresserades av för att därmed lösa riktigt grymma betyg i, istället för att slita håret från mitt huvud över ett ämne jag inte tyckte var intressant, för att sedan ändå få ett sämre betyg.

Trygghet – Med hjälp av speciella vänner, familj med framförallt min pojkvän har jag hittat min trygghet. Egentligen ligger den riktiga tryggheten i mig själv, det har jag insett nu. Men utan den bekräftelsen jag haft turen och förmånen att få från de som står mig närmast hade jag aldrig funnit denna tryggheten. Jag kan idag med handen på hjärtat säga att all svartsjuka, nervositet och osäkerhet jag tidigare upplevt, är nu som bortblåst. För att jag har hittat min trygga punkt. Så fort jag tvivlar eller känner att jag faller tillbaka så vet jag att jag har dem att vända mig till. Att få överanalysera, överspekulera och övertänka är min specialitet. De låter mig göra det, utan att säga emot och utan att döma. Det för mig, är den enda terapi jag behöver när allt känns skit. Någon som alltid lyssnar.

Balans – För ett år och även långt innan det hade jag svårt att hitta balans i det jag engagerade mig i. Det gjorde att det fanns ett ångestmoment i det jag gjorde eftersom allt annat blev lidande. Jag gav liksom 100% och allt annat blev irrelevant. Idag känner jag ändå att jag hittat något som i alla fall liknar en balans. Jag har insett att mitt psykiska och fysiska välmående hänger väldigt mycket ihop. Att lyssna på min kropp, acceptera och respektera är ett stort steg för mig. Jag har en bra bit kvar, men är stolt över den bit jag kommit.

Bloggen – Jag har genom bloggen fått utlopp för SÅ mycket. Tankar, känslor och kreativitet finns det alltid utlopp för nu. Bloggen har gjort att jag lärt känna och även fått samarbeta med ett gäng helt fantastiska människor, som jag annars antagligen aldrig hade träffat. Detta är bara början och det får jag ständigt påminna mig själv om när prestationsångesten kommer ifatt.

Så nu kommer då 2016. Året då ingenting är som det tidigare varit. Jag tänker UTVECKLAS. Inte sitta bakom skolbänken och läsa glosor utvecklas, utan få utvecklas genom egna erfarenheter. Åh vad jag längtar. Jag ska resa tills jag är så fylld av intryck att min hjärna och mitt hjärta behöver vila. Jag ska lära mig så mycket. Jag ska skriva, läsa, fota, diskutera och lyssna. 2016 är så välkommet och jag längtar så mycket.

Jag vill passa på att tacka er som läser min blogg och ständigt lämnar fina kommentarer och feedback. Ni gör så otroligt mycket ska ni veta. Jag vet hur otroligt klyschigt det låter men så är det faktiskt.

Tack för allt fantastiskt stöd.

​Nu taggar vi inför 2016!


8 kommentarer8 kommentarer om “2015”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här